islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5128
EURO
34,7988
ALTIN
2.427,11
BIST
9.714,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Irak’tan DAEŞ’e Karşı Suriye Sınırına Yığınak

Irak’tan DAEŞ’e Karşı Suriye Sınırına Yığınak

Irak, DAEŞ’in Anbar’ın batısındaki saldırısında iki üst düzey ordu subayının öldürülmesinin ardından Suriye ve diğer sınır komşu ülkelerle sınırlarını takviye etmeye başladı. Ordunun 29. Tugayının komutanı Tuğgeneral Ahmed Lemi ve bir teğmen DAEŞ saldırısında öldürülmüştü. Ordu sözcüsü Yahya Resul’e göre, Irak ayrıca teröristlerin sınırlara sızmasını önlemek için askeri bir operasyon başlattı. Resul, sınırı güvence altına alan kuvvetlerin Irak ordusundan, Sınır Muhafızlarından ve Popüler Seferberlik Güçlerinden (Haşd-i Şabi) geldiğini söyledi. Irak sınırını güvence altına almak için modern teknolojinin, termal kameraların ve insansız hava araçlarının kullanıldığını da sözlerine ekledi.

Irak ordusu, ülkenin kuzey, batı ve doğusundaki DAEŞ uykudaki hücrelerine karşı sürekli askeri operasyonlar içinde. Terörist grup yakın zamanda askeri, polis ve sivil hedeflere saldırılar gerçekleştirdi. DAEŞ son dönemde yeniden diriltilmeye çalışılıyor. Özellikle PKK/YPG’nin pek çok DAEŞ’liyi serbest bırakması ve Batı destekleri sonucunda yeniden örgütlenmeye başlayan terör örgütü, bölgede Batı’nın desteklediği PKK/YPG’yi yeniden işlevsel ve önemli kılma yolunda bir araç olarak nitelendirilmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.