islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Korona Ölümleri Yemen’de Hızla Artmakta

Korona Ölümleri Yemen’de Hızla Artmakta

Yemen’deki Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinatörü, savaşın parçaladığı ülkede yeni koronavirüsten ölüm oranlarının %21 arttığı uyarısında bulundu. BM yetkilisi, yüzlerce enfekte insanın toplumca damgalanma korkusu, laboratuvar malzemeleri eksikliği ve hızlı müdahale ekipleri eksikliği nedeniyle kendi evinde hastalıktan öldüğünü belirtti. Yemen’de ilk koronavirüs vakası tespit edildiği 10 Nisan’dan bu yana hükümet, sonuç olarak ölen resmi rakamlardaki 100’e yakın kişiyi de içeren yüzlerce kişinin hastalığı yakaladığını açıkladı. Bu rakamlar sadece BM’nin tanıdığı Suudi denetimindeki bölgeye ait ve son derece zayıf.

Uluslararası Göç Örgütü COVID-19 salgınının ülkesine yerinden edilmiş insanlar ve göçmenler gibi savunmasız topluluklar için Yemen’deki halihazırdaki korkunç durumu kötüleştirdiği konusunda uyardı. Yemen’deki iç göçmenler yolculuklarının her aşamasında savunmasız. Silahlı çatışma ile ilgili risklerin yanı sıra kaçakçılar da düzensiz göçmenleri avlıyor. Bu zor durumdaki insanları köleleştirmeye, istismar ve sömürüye maruz bırakıyorlar. Refakatsiz çocuklar ve kadınlar, genellikle kaçırma, cinsel baskı ve fiziksel istismar yaşayan göçmen nüfusun en savunmasızları arasındadır. Yemen’de faaliyet gösteren tüm BM ajansları, ülkedeki durumun tahammül edilemezlik noktasında olduğu konusunda uyarıyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.