islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Korona Rehaveti Sonucu Virüs İran’da Yine Şahlandı

Korona Rehaveti Sonucu Virüs İran’da Yine Şahlandı

Mirat Haber Ajansı

Yeni koronavirüsün yayılması Haziran’ın ilk günlerinde İran’da arttı ve Çarşamba günü arka arkaya üçüncü bir gün için 3.000’in üzerinde yeni vaka yayınlandı. Bu, virüsün ülkede patladığı ve rahvete kapılan halkın önlemleri almaması sonucu ortaya ciddi bir sorun çıktığını göstermekte. Türkiye gibi ülkelerde de buna benzer biçimde virüsün yeniden patlama noktasına gelmesi olası. Sağlık bakanlığı sözcüsü olan Kiyanuş Cihanpur’un devlet televizyonuna verdiği demece göre, 85 milyonluk Asya ülkesinde toplam enfeksiyon sayısını 160 bine getiren 3,134 vaka daha kaydedildi. Yeni vakalar 30 Mart’taki 3.186 ile en yüksek seviyeye gelmişti. Jahanpour, 70 kişinin daha öldüğünü ekleyerek, salgının ülkede Şubat ayında ilk kez ilan edilmesinden bu yana ölüm rakamının 8.012’ye çıktığını da sözlerine ekledi.

Son haftalarda resmi ölümlerin sayısı 100’ün altında kalmasına rağmen, enfeksiyonların 2 Mayıs’ta yaklaşık iki ayın en düşük seviyesine ulaşmasından ve İran’ın sert yalıtım önlemlerini kaldırmasından bu yana İslam cumhuriyetinde patlama gösteriyor. Sağlık Bakanı Said Namaki Salı günü insanların sosyal mesafeli kuralları göz ardı ettiklerinden şikayet etti. İnsanların bu hastalık konusunda tamamen dikkatsiz hale gelmelerinin büyük endişe kaynağı olduğunu söyledi. Çarşamba günü, ülkenin 31 ilinden dokuzu hala sağlık alarmı altındayken, güneybatıdaki Atap ağırlıklı petrol eyaleti Kuzistan’da kırmızı alarm ilan edildi. İran geçtiğimiz aydan bu yana salgını engellemek için empoze ettiği yasakları büyük ölçüde kaldırdı. Hem yurtiçinde hem de yurtdışındaki uzmanlar, gerçek ölüm sayılarının çok daha yüksek olabileceğini söyleyerek resmi rakamları hakkında şüphelerini dile getirdi. İkilem şu ki eğer sert önlemler uygulanırsa salgın denetim altına alınıyor ama bu sefer de ekonomik çöküntü yaşanıyor. Dolayısıyla ülkeler deneyerek orta noktayı saptamaya çalışıyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.