islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5767
EURO
34,9899
ALTIN
2.462,54
BIST
9.892,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Korona Saçı Doğu Afrika’da Farkındalık Artırıyor

Korona Saçı Doğu Afrika’da Farkındalık Artırıyor
15 Mayıs 2020 19:57
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Yeni Koronavirüs Covid-19 pandemisi, Doğu Afrika’da hızla yayılırken, virüsün ayırt edici şekline benzeyen örgülü sivri uçlu neredeyse unutulmuş bir saç stili de yeniden yaygınlaşmaya başladı. Stilin artan popülerliği kısmen virüs kısıtlamalarına bağlı ekonomik zorluklara karşı bir tepkiden kaynaklanmakta. Çocuklarına bu modeli öngören ebeveynler de bu kesimi daha ucuz olmasından ve koronavirüs hakkında farkındalığın yayılmasına yardımcı olmasından dolayı seçtiklerini belirtiyorlar.

Yerel kadınların ithal saç modelleri talebi arttıkça son yıllarda bu saç modelinin modası geçmişti. Ama şimdi, Kenya’nın başkenti Nairobi’nin gecekondu bölgelerindeki eğreti salonlarda, kuaförler genç kızların saçlarını insanların “koronavirüs saç modeli” olarak adlandırdığı anten benzeri sivri uçlarla beziyorlar. Bazı yetişkinlerin Korona virüsünün gerçek olduğuna inanmamasına rağmen, Korona saç modeliyle özdeşleşen kız çocuklar bu konuda bir tür toplum elçisi olmakta be konu hakkında kendi kişisel önlemlerini de çok artırmaktalar. Bu modeli benimseyen çoğu küçük çocuk ellerini dezenfekte etmeye ve maske takmaya istekli oldukları gibi Korona konusunu da üstlenerek çevrelerindekileri uyararak adeta birer küçük Bayan Korona haline geliyorlar. Bu nedenle, yetişkinlere yakın tehlikeyi hatırlatmak için korona saç modeli popüler.

Kenya’nın resmi virüs vaka sayısı, test kitlerinin yetersizliği nedeniyle güvenilir değil. Sağlık görevlileri, virüsün kalabalık gecekondu mahallelerindeki yayılmasından ve fakir gecekondu halkının bu konuda bilinçsiz olmasından dolayı endişe duyuyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.