EDİTÖRDEN

Korona Saçı Doğu Afrika’da Farkındalık Artırıyor

Mirat Haber Ajansı

Yeni Koronavirüs Covid-19 pandemisi, Doğu Afrika’da hızla yayılırken, virüsün ayırt edici şekline benzeyen örgülü sivri uçlu neredeyse unutulmuş bir saç stili de yeniden yaygınlaşmaya başladı. Stilin artan popülerliği kısmen virüs kısıtlamalarına bağlı ekonomik zorluklara karşı bir tepkiden kaynaklanmakta. Çocuklarına bu modeli öngören ebeveynler de bu kesimi daha ucuz olmasından ve koronavirüs hakkında farkındalığın yayılmasına yardımcı olmasından dolayı seçtiklerini belirtiyorlar.

Yerel kadınların ithal saç modelleri talebi arttıkça son yıllarda bu saç modelinin modası geçmişti. Ama şimdi, Kenya’nın başkenti Nairobi’nin gecekondu bölgelerindeki eğreti salonlarda, kuaförler genç kızların saçlarını insanların “koronavirüs saç modeli” olarak adlandırdığı anten benzeri sivri uçlarla beziyorlar. Bazı yetişkinlerin Korona virüsünün gerçek olduğuna inanmamasına rağmen, Korona saç modeliyle özdeşleşen kız çocuklar bu konuda bir tür toplum elçisi olmakta be konu hakkında kendi kişisel önlemlerini de çok artırmaktalar. Bu modeli benimseyen çoğu küçük çocuk ellerini dezenfekte etmeye ve maske takmaya istekli oldukları gibi Korona konusunu da üstlenerek çevrelerindekileri uyararak adeta birer küçük Bayan Korona haline geliyorlar. Bu nedenle, yetişkinlere yakın tehlikeyi hatırlatmak için korona saç modeli popüler.

Kenya’nın resmi virüs vaka sayısı, test kitlerinin yetersizliği nedeniyle güvenilir değil. Sağlık görevlileri, virüsün kalabalık gecekondu mahallelerindeki yayılmasından ve fakir gecekondu halkının bu konuda bilinçsiz olmasından dolayı endişe duyuyorlar.

Recent Posts

  • Gündem

İzmir’de Nikah Memuru Skandalı: Dua Edene Müdahale Edip Müzik Açtırdı!

İzmir Karşıyaka'da nikah memuru, dua edilirken mikrofonu alıp müzik açtırdı. O anlara ilişkin görüntüler kısa…

58 dakika ago
  • Gündem

Filistinliler Nereye Gidecek?

Filistinliler Nereye Gidecek?  İsrail Gazze şeridinde ki gerilimi arttırmaya devam ediyor. Refah kentine kara harekatı…

2 saat ago
  • Gündem

TIBBA SAYGIMIZ VAR AMA, AMASI DA VAR

Biz tıp insanlarının pek çoğunun kendi araştırmalarından çok başkalarının masa başında hazırladıkları bilgileri alıp sattıklarını…

3 saat ago
  • Gündem

DİYENET DUYURDU! KURBAN KESİM BEDELLERİ AÇIKLANDI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2024 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt…

4 saat ago
  • Gündem

Kariye Camii, Ayasofya Modeliyle Yeniden Açılıyor

Kariye Camii, Ayasofya Modeliyle Yeniden Açılıyor İstanbul'un tarihi sembollerinden biri olan Kariye Camii, 79 yıl…

5 saat ago
  • VİDEOLAR

BİR AYET BİR HADİS “Adaletli Olun!”

MİRATYOUTUBE MİRATHABER.COM

5 saat ago