islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4374
EURO
34,8362
ALTIN
2.447,29
BIST
9.885,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Korona Sayesinde Hintliler Daha Az Ölüyor

Korona Sayesinde Hintliler Daha Az Ölüyor
3 Mayıs 2020 19:05
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Korona vaka sayıları hükümet verilerine göre 40 bin olarak bildirilen Hindistan’ın bazı bölümleri, yeni koronavirüs ile savaşmak için ülke çapında bir kilitlenme uygulandıktan sonra ölüm oranlarında dramatik düşüşler kaydetti, bu da virüsle ilişkili ölümlerde fark edilmeyen bir artış olmadığını gösteriyor. Tüm dünyada, geçen yıl Çin’de ortaya çıkan ve dünya genelinde bu güne kadar 3.3 milyon resmi vaka ve 260 bin kadar ölümle sonuçlanan enfeksiyonlar ve bazı ülkelerde ölüm oranları son haftalarda keskin bir şekilde artmış olsa da, Hindistan’da çlüm oranları yıllık normal ölüm oranlarının üstünde değil, hatta ölüm sayıları daha az.

Belediye verilerine göre Mumbai merkezinde ölüm sayıları, 2020 Mart ayında 2019’un aynı ayına göre yaklaşık %21 oranında düştü. Aynı dönemde Başbakan Narendra Modi’nin memleketi Gucarat’ın en büyük şehri Ahmedabad’da genel ölümler %67 oranında düştü. Diğer şehirlerden gelen veriler de bu tabloyu destekler nitelikte.

Hintli doktorlar, düşük ölüm oranının büyük ölçüde daha az karayolu ve demiryolu kazası olmasıyla ilişkilendirilebileceğini bildiriyor. Son rakamlara göre Başbakan Modi, 25 Mart’ta 1.3 MİLYAR kişiye sokağa çıkma yasağı uyguladı. Eve kapanma ve hayatın çok yavaşlaması sonucunda Hindistan’da önemli bir ağırlığı olan trafik kazaları, uyuşturucu ölümleri, kalp krizleri ve cinayetler neredeyse ortadan kalktı. Buna ek olarak ölümlerin daha az raporlandığı veya zorla karantina altına alınacaklarından korku sonucu saklandığı da düşünüldüğünde çok düşük ölüm sayıları çıkmakta. Hindistan sadece yarım milyonu aşkın kişiyi test etti. Bu nüfusun 3000’de biri ve bunların da dünyadaki üülkelerin aksine %4 gibi çok küçük bir oranı pozitif çıktı. Bu da testlerin çok verimli ve yaygın olmadığını gösteriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.