EDİTÖRDEN

“Korona Vakasız” Tacikistan Gerçeği İtiraf Etti

Mirat Haber Ajansı

Hafta sonuna kadar ülkelerinde asla vaka bulunmadığın iddia eden Sovyet dönemi baskıcı rejimle yönetilen Orta Asya cumhuriyeti Tacikistan, Dünya Sağlık Örgütü’nün bu garip durumla ilgili teftiş ziyaretinin ardından yüzlerce vakası olduğunu ve ölümleri itiraf etti. Uzmanlar hala ülkenin gerçekleri söylemediğini ve durumun daha da vahim olabileceğini belirtiyorlar. Ülkenin tek lideri İmamali Rahman’ın demir yumrukla yönettiği ve Fergana Vadisi’nin verimli topraklarını paylaşan eski Sovyetler Birliği cumhuriyetinde 230 resmi rakam bir anda ilan edilirken ilk ölüm vakaları da resmi olarak duyuruldu.

Bu itirafın nedeni olarak Dünya Sağlık Örgütü vasıtasıyla ülkede ihtiyaç olan ve eksikliği duyulan temel giysi, maske ve ventilatör gibi malzeme yardımı almaları olarak gösterilmekte. Ek olarak sağlık sektöründeki kaçışı önlemek amacıyla bu itirafın geldiği iddia edilmekte. AB Tacik rejimine 400 milyon TL değerinde yardım yaptı. DSÖ ve Almanya 47 ventilatör yardımı yaparak, ülkedeki vetilatör sayısını artırdılar.

İmamli Rahman, yaptığı açıklamada sağlıkçılar eğer Korona savaşı verirlerse iki kat maaş ödeneceğini belirtti. Bir hemşire yaklaşık 45 Dolar karşılığı aylık maaş alırken, bu rakam 90 Dolara çıkacak. Ülke zengin kaynaklara sahip olmasına rağmen İslam karşıtı küçük bir eski komünist kesimin ülkeyi köleleştirmesi sonucu Asya’nın en fakir ülkelerinden biri.  Yakın zamanda “Müslüman Kardeşler sempatizanı” suçlamasıyla çok sayıda aydın tutuklanmış, öte yandan İmamali’nin 30’lu yaşlardaki oğlu Meclis Başkanı yapılmıştı. Hastanelerin halkı geri çevirdiği ve ventilatör ve diğer tıbbi malzemenin başkent Döşembe’deki rejimin elit kesimine mensup aileler için kullanılacağı gözlemcilerce vurgulanmakta.

Recent Posts

  • Gündem

Gazze’de Aylar Sonra Bile Enkaz Altından Ceset Çıkartılıyor

Gazze'de Aylar Sonra Bile Enkaz Altından Ceset Çıkartılıyor Gazze'de aylar önce enkaz altında kalan sivillerin…

20 dakika ago
  • Gündem

AMERİKA’DA ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ AYAKTA

ABD'de Gazze protestoları: Hangi üniversitelerde eylem var, öğrenciler ne talep ediyor? Öğrenciler, üniversitelerin İsrail'in Gazze'deki…

2 saat ago
  • Gündem

HAYATIN ANLAMINI BURÇLARDA ARAMA ÇARESİZLİĞİ

İnsan hayatının anlamı nedir? Hemen hemen her insan bu soruyu sorar. Ama başta ateistler ve…

3 saat ago
  • Makale

BU BENİM ÜLKEM Mİ..

BU BENİM ÜLKEM Mİ.. İnsanlar birlikte yaşamalarına rağmen, birbirlerine küsmüş veya birbirine yabancılaşmış gibi duyarsız…

3 saat ago
  • VİDEOLAR

BİR AYET BİR HADİS “CİHAD”

4 saat ago
  • Gündem

İNSAN DIŞKISI GİBİ HARAM KAZANÇLAR DA YENİLİP YEDİRİLEMEZ ?

Selamun Aleykum hocam. Geçtiğimiz günlerde medyada bir bilim adamı, bazı insanlara geçmişte zorla insan dışkısı…

4 saat ago