islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3656
EURO
35,1270
ALTIN
2.324,44
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

“Korona Vakasız” Tacikistan Gerçeği İtiraf Etti

“Korona Vakasız” Tacikistan Gerçeği İtiraf Etti
5 Mayıs 2020 17:47
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Hafta sonuna kadar ülkelerinde asla vaka bulunmadığın iddia eden Sovyet dönemi baskıcı rejimle yönetilen Orta Asya cumhuriyeti Tacikistan, Dünya Sağlık Örgütü’nün bu garip durumla ilgili teftiş ziyaretinin ardından yüzlerce vakası olduğunu ve ölümleri itiraf etti. Uzmanlar hala ülkenin gerçekleri söylemediğini ve durumun daha da vahim olabileceğini belirtiyorlar. Ülkenin tek lideri İmamali Rahman’ın demir yumrukla yönettiği ve Fergana Vadisi’nin verimli topraklarını paylaşan eski Sovyetler Birliği cumhuriyetinde 230 resmi rakam bir anda ilan edilirken ilk ölüm vakaları da resmi olarak duyuruldu.

Bu itirafın nedeni olarak Dünya Sağlık Örgütü vasıtasıyla ülkede ihtiyaç olan ve eksikliği duyulan temel giysi, maske ve ventilatör gibi malzeme yardımı almaları olarak gösterilmekte. Ek olarak sağlık sektöründeki kaçışı önlemek amacıyla bu itirafın geldiği iddia edilmekte. AB Tacik rejimine 400 milyon TL değerinde yardım yaptı. DSÖ ve Almanya 47 ventilatör yardımı yaparak, ülkedeki vetilatör sayısını artırdılar.

İmamli Rahman, yaptığı açıklamada sağlıkçılar eğer Korona savaşı verirlerse iki kat maaş ödeneceğini belirtti. Bir hemşire yaklaşık 45 Dolar karşılığı aylık maaş alırken, bu rakam 90 Dolara çıkacak. Ülke zengin kaynaklara sahip olmasına rağmen İslam karşıtı küçük bir eski komünist kesimin ülkeyi köleleştirmesi sonucu Asya’nın en fakir ülkelerinden biri.  Yakın zamanda “Müslüman Kardeşler sempatizanı” suçlamasıyla çok sayıda aydın tutuklanmış, öte yandan İmamali’nin 30’lu yaşlardaki oğlu Meclis Başkanı yapılmıştı. Hastanelerin halkı geri çevirdiği ve ventilatör ve diğer tıbbi malzemenin başkent Döşembe’deki rejimin elit kesimine mensup aileler için kullanılacağı gözlemcilerce vurgulanmakta.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.