islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5492
EURO
34,8712
ALTIN
2.429,70
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Korona’nın Çıktığı Wuhan’da Okullar Açılıyor

Korona’nın Çıktığı Wuhan’da Okullar Açılıyor

Mirat Haber Ajansı

Çinli yetkililer, COVID-19 salgını için ilk çıkış noktası ve koronavirüsün en çok etkilediği Çin şehri Wuhan’ın Salı günü tüm okullarını ve anaokullarını yeniden açacağını bildirdi. Şehirdeki 2.842 eğitim kurumu, sonbahar dönemi başladığında kapılarını yaklaşık 1,4 milyon öğrenciye açmaya hazırlanıyor. Wuhan Üniversitesi de Pazartesi günü yeniden açıldı. Şehir, risk seviyelerinin değişmesi durumunda uzaktan öğretime geri dönmek için acil durum planları da hazırlandığını söyledi. Öğrencilere, okula gidip gelirken maske takmaları ve mümkünse toplu taşıma araçlarından kaçınmaları tavsiye edildi.

Okullara hastalık kontrol ekipmanlarını stoklamaları ve yeni salgınlara hazırlanmalarına yardımcı olmak için tatbikatlar ve eğitimler düzenlemeleri emredildi. Ayrıca gereksiz kitlesel toplantıları kısıtlamaları ve sağlık yetkililerine günlük raporlar sunmaları gerekiyor. Açıklamada, okullarından bildirim almayan yabancı öğrenci ve öğretmenlerin geri dönmesine izin verilmeyeceği belirtildi. COVID-19 salgınının ortaya çıktığına inanılan merkezi Çin şehrinde, Ocak ayının sonundan itibaren iki aydan fazla bir süre sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı. Şehrin 3,869’luk resmi ölüm sayısı Çin’in toplamının %80’inden fazlasını oluşturuyor. Wuhan, 18 Mayıs’tan bu yana koronavirüsün herhangi bir yeni yerel vakasını bildirmedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.