islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5128
EURO
34,7988
ALTIN
2.427,11
BIST
9.714,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Virüs Düğünü Ucuzlatınca Özbekler Nikaha Koştu

Virüs Düğünü Ucuzlatınca Özbekler Nikaha Koştu

Mirat Haber Ajansı

Özbek hükümeti kısa süre önce koronavirüs kısıtlamalarını hafifletti ve düğün dernek yapılmasına izin verdi. Binlerce çift, evlilik cüzdanı için nikah sicil dairesine koştu. Ülkenin dört bir yanındaki sivil kayıt memurları, 15 Ağustos’tan bu yana eşi benzeri görülmemiş yüksek bir hacim aldıklarını söylüyor. Yetkililer, insanları çevrimiçi başvuru yapmaya çağırıyor, ancak birçok kişi, lisansı çevrimiçi almak çok daha uzun sürdüğü için şahsen gelmeyi tercih ediyor. Yeni kısıtlamalara göre bir düğün ziyafetine katılanların sayısı gelin ve damat dahil 30 kişiyi geçmesine izin verilmediğinden düğün masrafları çok azaldı. Tüm katılımcılar aynı bölgede ikamet eden kişiler olması lazım, yani yakın akraba ve arkadaşların bile farklı bir şehirde yaşıyorlarsa partiye katılmalarına izin verilmiyor. Törenler ayrıca sosyal mesafe gereksinimlerini de karşılaması gerekiyor, yoksa suçlular çeşitli idari cezalarla karşılaşabilir. Diğer şartlar, düğün partisinin restoranlar, ziyafet salonları veya diğerlerinin aksine ev sahibi ailenin evinde yapılması gerekmesi. Kısaca yüzlerce kişiye verilen düşün salonlarındaki pahalı düğünler yerine evde 30 misafire yemek ikram edilen süper ucuz düğünler evliliklerin kolaylaşmasını sağladı.

Kurallar, yüzlerce konukla uzun süredir devam eden lüks düğün partileri, bir araba konvoyu ve bol miktarda yiyecek ve içecek sunan Özbek toplumu için büyük bir ölçek küçülmesi olarak görülüyor. Bazı zengin ve düğün seven aileler, her biri farklı konuk gruplarından oluşan üç ayrı düğün organizasyonuna bile ev sahipliği yapmaktaydı. Bununla birlikte, son kısıtlamalar, mali açıdan mücadele eden birçok hane halkını rahatlattı. Onları, başka türlü karşılayamayacakları bir düğüne ev sahipliği yapmaktan kurtardı, bu yüzden Korona bitmeden evlenmek için acele ediyorlar. Bazıları, 30 kişilik düğünün Özbekistan’da koronavirüsün getirdiği nadir bir güzellik olduğunu söylüyor. Diğerleri de, başka bir tecritin onları tekrar ertelemeye zorlayabileceğinden korktukları için nikahlarda acele ediyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.