islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5782
EURO
34,9928
ALTIN
2.455,79
BIST
9.768,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Kosova Apple Haritalarda Düzeltme İstedi

Kosova Apple Haritalarda Düzeltme İstedi

Mirat Haber Ajansı

Kosova, ABD teknoloji şirketi Apple’dan haritalarındaki  Kosova ülke sınırlarını düzeltmesini istedi. Kosova Dışişleri Bakanı Meliza Haradinaj 26 Temmuz’da Twitter’da Apple CEO’su Tim Cook’a bir mektup yazdığını bildirdi. İçinde, Cook’tan Kosova’nın AppleMap Hizmetinde uluslararası kabul görmüş sınırları doğru bir şekilde sunmak için acil adımlar atmasını istedi. Bu haritalarda Kosova, bakanın siyasi ve yasal gerçeklerle doğrudan çeliştiğini söylediği şekilde olarak Sırbistan’ın bir parçası olarak gösteriliyor. Oysa ABD hükümeti Kosova’yı bağımsız bir devlet olarak mevcut sınırları dahlinde ilk tanıyanlardan. Kosova, Sırp birliklerine yönelik 78 günlük NATO hava kampanyasıyla sona eren 1998-99 kanlı savaşından sonra Sırbistan’dan ayrılmıştı.

Müslüman Arnavutların egemen olduğu Kosova, 2008’de Sırbistan’dan bağımsızlığını ilan etti. Ülke, Sırbistan ve müttefiği Rusya ve beş AB ülkesi tarafından tanınmasa da yaklaşık 100 ülke tarafından tanındı. Haradinaj, Apple’ın haritasının bağımsızlık mücadelesinde de büyük kayıplar yaşayan vatandaşlarını rahatsız ettiğini vurguladı. Ayrıca devletine hakaret olarak algılanmakta olduğunu ekledi. Haradinaj, LinkedIn, Twitter, Facebook ve Spotify gibi diğer dijital hizmet sağlayıcılarının platformlarını, menülerini ve Kosova Cumhuriyeti’ni egemen ve bağımsız bir devlet olarak doğru bir şekilde temsil etme seçeneklerini güncellediğini ancak Apple’ın direndiğini söyledi. Apple bu konuda henüz yorum yapmadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.