islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5601
EURO
34,8812
ALTIN
2.435,32
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Cezayir Çin Roketatarları Aldı

Cezayir Çin Roketatarları Aldı

Mirat Haber Ajansı

HJ-12 olarak da bilinen Red Arrow-12 (Kızıl Ok 12) tanksavar sistemlerinin üçüncü neslini ihraç etmeye başlayan Çin, savunma kaynaklarına göre, Cezayir’e bu yükseltilmiş tanksavar sistemini satarak, Arap dünyasında bu silahın satışlarında bir ilki başlattı. Cezayir ordusunun Çin askeri sanayi kompleksi ile uzun zamandır devam eden ilişkileri vardı. Kuzey Afrika ülkesi Çin’den kundağı motorlu obüsler, havan topları, çoklu füze fırlatma sistemleri, keşif ve saldırı uçakları ve deniz ekipmanları daha önce satın almıştı.

Askeri uzmanlara göre, HJ-12, 1970’lerin ilk yarısında geliştirilen eski Sovyet savunma sistemlerinin yerini alacak. Kızıl Ok 12, fırlat ve unut prensibiyle çalışan sistemlerden biri. İlk olarak 2014 yılında tanıtımı yapıldı. Toplam kütlesi 22 kg’a ulaşan bu mini füzelerin kendisi 17 kg ağırlığında ve 5 kg da hedef saptayıcı. Bu ünite, lazer telemetreye ek olarak gece ve gündüz termal görüntüleme kanallarına sahip. Fırlatma kabının toplam uzunluğu 1.200 mm’dir. Boyutlar ve ağırlık, bu silahın omuzdan kullanılmasına izin veriyor. Gün ışığı koşullarında maksimum atış mesafesi 4.000 metreyken geceleri 2.000 metreye düşmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.