islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,6007
EURO
34,8119
ALTIN
2.491,55
BIST
9.463,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

KRALLIK DA TAÇ TÖRENİ DE MODERN İLKELLİKTİR

KRALLIK DA TAÇ TÖRENİ DE MODERN İLKELLİKTİR
23 Ocak 2023 10:30
A+
A-

Euronews’te yer alan :22/01/2023 tarihli haberin özeti:

İngiltere’de kraliyet karşıtları, Kral 3. Charles’ın taç giyme törenini protesto edecek.

{ İngiltere’de kraliyet karşıtları, ülkenin 73 yaşındaki yeni hükümdarı Kral 3. Charles’ın taç giyme töreninde protesto gösterisi düzenleyeceklerini duyurdu.

Kraliyet karşıtı “Cumhuriyet Kampanyası Grubu” temsilcisi Graham Smith, “Kalıtsal gücün ve ayrıcalığın bir kutlaması olan taç giyme töreninin modern toplumda yeri olamaz. On milyonlarca sterline mal olan bu anlamsız tiyatro eseri, yüksek enflasyonla mücadele eden ve yaşama savaşı veren milyonlarca insanın suratına bir tokat atılmış hissi veriyor.” dedi. }

YORUM

Bu konuda görüşünü sorduğumuz Ali Rıza Demircan hocamızın açıklamalarını sunuyoruz.

Sık sık dile getiriyorum. İslam’ın yasalarını koyan, insanı yaratan Yüce Allah’tır. Bu sebeple insanla İslam arasında örtüşme vardır.

Haberde iki husus dikkatleri çekmektedir; Kraliyet karşıtlığı / Cumhuriyet yandaşlığı ve ilkellik olarak nitelenen taç töreni için yapılacak harcamaların toplumu aşağılama olarak görülüşü.

Bu görüşler Allah’ın dini olan İslam ile tam olarak örtüşmektedir. Adı ister kraliyet ve ister padişahlık olsun babadan çocuklarına intikal eden bir yönetim düzeni olamaz ve meşru görülemez. Bu halkın hakkını gasp etmektir ve zulümdür. Böylesi bir durum yönetilecek insanları yetersiz görüp aşağılamaktır.

Meşru olmayan taç töreni için yapılacak harcamalar da israftır ve özellikle halkın maddi sıkıntılar içinde olduğu bir dönemde onlarla alay etmektir ki bu da karşı çıkılması gereken bir  haksızlıktır.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.