islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3241
EURO
35,1067
ALTIN
2.300,79
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Kremlin, ABD Yaptırımlarına Rest Çekti

Kremlin, ABD Yaptırımlarına Rest Çekti

Rus lider Putin’in Basın sözcüsü Dmitry Peskov, Moskova’dan kaçınılmaz olarak yeterli bir yanıt geleceği konusunda ABD’yi uyardı.

Rusya’dan yapılan açıklamada, “Washington’un Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e karşı yaptırımlar dayatması, ilişkilerde bir kopuşla kıyaslanabilir derecede çirkin bir adım olacaktır” denildi., Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sözcüsü Dmitry Peskov, ABD’de uygun Rus karşıtı yaptırımların getirilmesi için yapılan çağrılar hakkında yorumda bulundu.

Gazetecilerin “Moskova’nın uygulamaya hazır olup olmadığı” sorusuna yanıt veren Peskov, “Devlet başkanına ve Rusya başkanına yaptırım uygulanması, bir kez daha tekrar ediyorum, ilişkilerde bir kopuşla karşılaştırılabilecek çirkin bir önlemdir.” dedi. ABD Başkanına karşı yaptırımlar da dahil olmak üzere aynı önlemler alınacak.

Peskov, “Rusya ne yapmaya hazır” sorusuna da “Rusya her zaman hazırdır ve her zaman ülkemizin çıkarları için en iyisini yapacaktır”dedi.

Dimitri Peskov, Kongre’de önerilen yeni Rus karşıtı yaptırım taslağının, Rusya’dan kaçınılmaz olarak yeterli bir yanıt geleceğinden, ilişkileri kesme girişimi ile eşitlenebileceğini de sözlerine ekledi:

“Bu açıklamaların ve müzakerelerin zamanlaması, Moskova’ya baskı yapma girişimidir. Önsel olarak anlamsızdır, çünkü özünde ve kaçınılmaz yeterli yanıt dikkate alındığında, aslında bir inisiyatifle eş tutulabilecek yaptırımlardan bahsediyoruz. İlişkileri koparmak. ABD’nin bu tutumunuyorumlamak mümkün değil” dedi.

Kremlin sözcüsü, “Karşılıklı fayda sağlayan çözüm arayışlarına katkıda bulunmuyorlar, bu üç aşamalı müzakerelerin devamı sırasında yapıcı bir atmosferin oluşmasına katkıda bulunmuyorlar. Bugün bu aşamada sona eren üçüncü bir aşama olacak. Bu nedenle, Cevap net: olumsuz,” dedi.

12 Ocak’ta gerçekleşen Rusya-NATO Konseyi toplantısı, Moskova ile Batılı devletler arasında Rusya’nın Avrupa güvenliğine ilişkin önerilerine ilişkin istişarelerin ikinci aşamasıydı. Rusya Federasyonu ve Amerika Birleşik Devletleri temsilcileri arasındaki müzakereleri içeren ilki, 10 Ocak’ta Cenevre’de, üçüncüsü ise AGİT çerçevesinde 13 Ocak’ta Viyana’da gerçekleştirilecek.

RUSYA’YA YAPTIRIMLAR TASARISI

Dün, Robert Menendez liderliğindeki bir grup Demokrat Partili senatör, Ukrayna çevresindeki gerginliğin artması durumunda ABD Senatosu’na Rusya’ya yönelik bir kısıtlama tasarısı sundu. Diğer tedbirlerin yanı sıra, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başbakan, Dışişleri Bakanlığı başkanları, Savunma Bakanlığı, Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı ve ordunun diğer temsilcilerine karşı yaptırımların uygulanmasını içeriyor. Ek olarak, kısıtlayıcı önlemler Nord Stream 2 gaz boru hattını etkileyeceği biliniyor.

ABD Kongresi Senatosu’na sunulan girişim, Ukrayna Egemenliğinin Korunmasına İlişkin 2022 Yasası olarak adlandırıldı. Gelecekte, belge Menendez’in başkanlığındaki Senato Dış İlişkiler Komitesi üyeleri tarafından değerlendirilecek. Tasarının kabul edilebilmesi için Kongre’nin her iki meclisi tarafından da onaylanması gerekecek, ancak bundan sonra imza için devlet başkanına gidecek. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Emily Horn daha önce ABD yönetiminin senatörlerin girişimini desteklediğini açıklamıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.