islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5198
EURO
34,7291
ALTIN
2.489,09
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

SİYONİST İNTİKAM: Gazze’de kaybetmenin acısı Filistin kökenli İsrail vatandaşlarından

SİYONİST İNTİKAM: Gazze’de kaybetmenin acısı Filistin kökenli İsrail vatandaşlarından
Mirat Haber Ajansı

İsrail polisi dün Filistin vatandaşlarına karşı geniş çaplı bir gözaltı kampanyası başlattı. Kampanya, işgal devletinin Gazze’ye yönelik acımasız saldırılarına karşı patlak veren protestoların yanı sıra Filistinlilerin işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah mahallesinden sürülmesi planlanan protestolar da taarruzun parçası. Binlerce İsrail sınır polisi ve yedek tugay, protestolara katılanlarla “hesaplaşmayı” ümit ettikleri iddia edilen ‘Operasyon Yasası ve Düzen’ kod adlı bir kampanyanın parçası olarak 500’den fazla kişiyi tutuklamak için çalışmaya başladı. Kampanyanın parçası olarak, güçler şiddetli tutuklamalar gerçekleştiriyor, evlere giriliyor ve Filistin’in dört bir yanındaki yoksul topluluklarında küçükleri ve aileleri dehşet altında tutuyor.

İsrail, son iki hafta içinde 1.550’den fazla İsrail kentlerinde yaşayan Filistinli İsrail vatandaşını tutukladı ve 150 kişiyi kargaşaya neden olmakla suçlayarak suçladı. Yedioth Ahronoth, gösterilere katılan Müslüman, Hıristiyan ve Yahudilerin 500’ünün polis tarafından suçlu olarak sınıflandırıldığını bildirdi. İsrail’deki Arap Azınlık Hakları Hukuk Merkezi (Adaleh) Direktörü Hasan Cebarin, tutuklama kampanyasını Filistinli protestoculara, siyasi aktivistlere ve küçüklere yakın zamandaki siyasi ve ulusal konumlarından ötürü intikam almak için bir savaş ilanı olarak eleştirdi. Öte yandan, Lod kentinde birinin öldürülmesi de dahil olmak üzere, Filistin vatandaşlarının evlerine ve mülklerine yönelik saldırılara karışan Yahudi çeteleri tutuklanmadı veya suçlanmadı. İsrail’de Filistinli ilan eden yaklaşık 2,5 milyon kişi yaşıyor. İnsan Hakları İzleme Örgütü yakın tarihli bir raporunda, İsrail’in Filistinli vatandaşlarının el konulan arazilere erişimde yaygın kısıtlamalar, evlerin yıkılması ve aile birleşimi üzerindeki etkili yasaklar dahil olmak üzere kurumsal ayrımcılıkla karşı karşıya olduğu konusunda uyardı.

İsrail’de bir milyonun üzerinde Müslüman Filistinli vatandaş yaşamakta ve bunlar seçme seçilme hakkına sahip. Mecliste iki Filistin partisi bulunuyor ve bunlar geçen seçimlerde %15’e yakın milletvekili çıkarmışlardı. İsrailliler yine de bu vatandaşlarına ayırımcılık uygulamakta ve hükümete almamakta. Diğer yandan bu Filistinliler için İsrail’de Filistinli terimi kullanılmamakta, onlar için yerli olmadıkları iddiasıyla sadece Arap denmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.