islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4687
EURO
34,7835
ALTIN
2.442,74
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

KURAKLIK KAPIYI ÇALDI

KURAKLIK KAPIYI ÇALDI
4 Mart 2023 10:35
A+
A-

Asrın felaketi” olarak tanımladığımız depremlerden sonra ikinci büyük tehlike de kapımızı çalmış durumda.

Mart ayına girmemize rağmen havaların kurak gitmesi, birçok barajda 250-300 gün yetecek suyun kalması, tehlike çanlarının çalması olarak görülüyor.

Yağışların az olduğu bir kış geçirmemiz, kurak bir yaza gittiğimizin göstergesi. Özellikle hububat ekilen bölgelerin yeteri kadar yağış alamamasının büyük sıkıntılar oluşturacağı gerçeğiyle karşı karşıyayız.

Zira Kuraklık demek gıda sıkıntısı demektir. Gıda sıkıntısının yaşandığı zaman dilimlerinde ise bu, sosyal olayları da tetikleyen bir duruma ulaşması söz konusu olabilir.

Uzmanlar, Türkiye’nin 2012 ölçümlerine göre 181,49 milyar metreküp olan su varlığının, 2022 yılı sonunda 70 Milyar metreküp kayba uğradığını ve 112 Milyar metreküpe gerilediğine dikkat çekiyorlar.

Şu anda barajlarda ki su seviyesinin yüzde otuzların altına düşmesi, büyük tehlikenin artık kapımızı çaldığını hatta evimize girdiğini gösteriyor.

HABER YORUM

Yüce Rabbimizin kâinata verdiği muhteşem dengenin içinde suyun büyük bir rolü ve önemi vardır. İnsan vücudunun yüzde 70’nin sudan müteşekkil olduğunu söylersek, susuz bir hayat olamayacağı yargısını netleştirmiş oluruz.

Bütün canlıların suya olan ihtiyacı, yadsınamaz gerçekler arasındadır. Çünkü insan, toprak ile suyun buluşmasından müteşekkil bir varlıktır ve su olmadan toprak, toprak olmadan da su, başlı başına bir anlam ifade etmez.

Yüce rabbimiz insanın yaratılışında ki bu gerçeği Hicr Suresi 26. Ayette şöyle dile getiriyor:

“Andolsun biz insanı şekillenebilir özlü balçıktan, (şekil verilip) kurutulmuş çamurdan yarattık.”

Toprak ile suyun karışımı olan çamurdan yaratılan insan, hayatını idame ettirebilmesi için yine toprak, tohum ve suyun karışımıyla oluşan nebatata ihtiyacı vardır.

Allah (cc) bu gerçeği de bizlere şöylece anlatır:

De ki: “Söyleyin bakalım: Suyunuz çekiliverse, size kim temiz bir akarsu getirir?” (Mülk Suresi30)

Yüce Rabbim muhafaza eylesin, sularımız çekiliverse ki şu anda çekilmeye başladı, hangi bilim, hangi teknoloji işe yarar da bize temiz su getirebilir?

MİRATHABER.COM

ANAHTAR KELİMELER:  Su  Kuraklık  Asrın Felaketi

Kuraklık Devam Ederse Suyu Bize Kim Getirebilir?

 

 

ETİKETLER: Manşet