islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4391
EURO
34,7934
ALTIN
2.433,17
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

İSRAİL GAZZE KATOLİK KİLİSESİNE SALDIRDI

İSRAİL GAZZE KATOLİK KİLİSESİNE SALDIRDI
19 Aralık 2023 10:29
A+
A-

Gazze Katolik Kilisesi, İngiltere Başbakanlık Sözcüsü’nün Açıklamalarıyla Gündemde

İngiltere Başbakanlık Sözcüsü, Gazze’deki Katolik kilisesine yönelik saldırısını “dehşet verici” olarak nitelendirdi.  Sözcü, Gazze’deki kiliseye yapılan saldırıları dehşetle kınayarak sivillerin korunmasını talep etti.

İsrail’in tünellere deniz suyu pompalamasına ilişkin soruya, kritik altyapıyı baltalamama çağrısı yaptı. Ayrıca, Gazze ve İsrail’deki gazetecilere yönelik saldırılardan kaçınılması gerektiğini vurguladı. Kiliseye sığınan sivillerin hedef alınmasını “dehşet verici” olarak nitelendiren Sözcü, sürdürülebilir bir ateşkesin acil olduğunu belirtti.

İngiltere Başbakanlık Sözcüsü, Londra’daki basın brifinginde Gazze’deki gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sözcü, İngiltere’nin İsrail’in uluslararası insancıl hukuka uymak koşuluyla kendisini savunma hakkını desteklediğini belirtti. Ancak, çatışmalara sürdürülebilir bir ateşkese ulaşacak insani aralara destek verdiklerini vurguladı.

Sözcü, Hamas’ın silah bırakması gerektiğini savunarak, İsrail’in kendisini savunma hakkını hatırlatmanın önemine değindi. Gazze‘deki tünellere deniz suyu pompalanmasıyla ilgili soruya ise İsrail’in kritik altyapıyı baltalamaması gerektiği uyarısında bulundu.

Özellikle dikkat çeken bir nokta, İsrail ordusunun Gazze’deki tünellere deniz suyu pompalaması, gazetecilere yönelik saldırılar ve Gazze’deki Katolik Kilisesi’ne yapılan saldırılar oldu. Sözcü, bu konulardaki sorulara cevap verirken, İsrail’in kritik altyapıyı baltalamaması gerektiğini ve gazetecilere yönelik saldırılardan kaçınılması gerektiğini belirtti.

Gazze’deki Kutsal Aile Katolik Kilisesi‘ne yapılan saldırılara ilişkin soruya yanıt veren Sözcü, kiliseye sığınan sivillerin öldürüldüğü ve yaralandığı haberlerini dehşetle karşıladıklarını ifade etti. Sözcü, tüm tarafları sivilleri korumaya çağırarak, sürdürülebilir bir ateşkesin acilen gerekli olduğuna inandıklarını ve bu pozisyonlarını koruyacaklarını belirtti.

Bu gelişmeler, bölgedeki dini ve sosyal yapı üzerinde derin etkiler bırakırken, uluslararası toplumun da dikkatini çekmeye devam ediyor. Gazze Katolik Kilisesi, bu süreçte sivillerin güvenliği ve bölgedeki barışın korunması açısından kritik bir rol oynamaya devam ediyor.

HABER YORUM

İngiltere başbakanlık sözcüsünün, AA’na yaptığı bu açıklamaların, bizim nazarımızda hiçbir değeri yok…

Osmanlı’nın son dönemlerinden itibaren Filistin topraklarını Yahudilere peşkeşe çeken, 7 Ekim tarihinde de ABD ile birlikte İsrail’e destek çıkan ve hatta bölgeye Savaş gemisi gönderen İngiltere, şimdi çıkmış itidal çağrısı yapıyor öyle mi?

Katolik kilisesi bombalanınca “dehşet verici” açıklamalarında bulunan İngiltere, aynı duyarlılığı Gazze ve camiler bombalanırken gösteremiyorsa, İngiltere’nin yaptığı açıklamaların bizim nazarımızda hiçbir değeri yoktur. Zira 1850’li yıllardan itibaren, Filistin topraklarından uzun bacaklı İngilizler geçtiği için bugün bu sıkıntılar ve kıyımlar yaşanmaktadır.

İngiltere dahil bütün dünyanın; ordusunu harbe gönderirken, “Kadınlara çocuklara ve hangi dinden olursa olsun din adamlarına ve mabetlere dokunmayın” emrini veren Hz. Muhammed( SAV)’e inen vahye, her zamankinden daha fazla ihtiyacı vardır.

Müslümanlar ve camiler bombalanırken sesi çıkmayan ve hatta bunu destekleyenlerin, Katolik kilisesi bombalanınca bunu “dehşet verici” olarak niteleyenlerin, bir Müslüman olarak insanlığından şüphe ederiz.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE