islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Küresel Isınma: En Yüksek Sıcaklık Bu Yıl Ölçüldü

Küresel Isınma: En Yüksek Sıcaklık Bu Yıl Ölçüldü

Mirat Haber Ajansı

BM bünyesindeki Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), 22 Aralık 1991’de Grönland’da kaydedilen -69.6 Santigratlık sıcaklığı kuzey yarımkürede kaydedilen en düşük sıcaklık olarak kabul etti. Sıcaklık rekoru, yaklaşık 30 yıl sonra ‘iklim dedektifleri’ tarafından WMO Hava ve İklim Aşırılıkları Arşivi ile ortaya çıktı. Sıcaklık Grönland’daki bir otomatik hava istasyonunda kaydedilmiş Yeni kayıtta, WMO Genel Sekreteri Petteri Taalas, bunun gezegenimizde var olan keskin zıtlıklar hakkında önemli bir hatırlatma olduğunu söyledi.

Zıt bir durum ise daha yakın bir zamana ait. Kuzey yarımkürede şimdiye kadar kaydedilen en yüksek sıcaklık, son zamanlarda ABD Güney Kaliforniya’daki Ölüm Vadisi’nde ölçüldü. 15 Ağustos 2020 Mojave Çölü’nde deniz seviyesinin neredeyse 100 metre altında bulunan Furnace Creek adlı noktadaysa sıcaklık gölgede 54 Santigrat derece rekora ulaştı. Dünyamız Küresel Isınmayla birlikte sürekli sıcaklık rekorları yaşamakta.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.