islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3436
EURO
34,8296
ALTIN
2.387,45
BIST
10.227,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
15°C
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

KÜTAHYA VALİSİ 10 PAVYONU KAPATTI

KÜTAHYA VALİSİ 10 PAVYONU KAPATTI
16 Ocak 2024 16:00
A+
A-

Kütahya Valisi Musa Işın, kentteki güvenlik ve narkotik olaylarındaki artış nedeniyle radikal bir karar alarak, 10 pavyonun süresiz kapatılmasını talimatlandırdı. Vali Işın, bu kararı Basın Mensupları Günü etkinliğinde açıkladı. Pavyonlarda artan şiddet, uyuşturucu ticareti, gasp ve kadın ticareti gibi suçların yarattığı vahim durumu vurgulayan Işın, “Burası tam bir bataklık. Suçun her türlüsü, rezalet, kepazelik var. Silah kaçakçılığından tutun, adam öldürmeye kadar her şey mevcut. İşin esas merkezine neden inmiyoruz? Önce burayı kapat, ondan sonra uyuşturucu ile mücadele et” şeklinde konuştu.

Vali Işın, kapatılan pavyonların devlet eliyle açılan birer “bataklık” olduğunu belirterek, bu durumun kurutulması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, pavyonlardaki insanların topluma kazandırılmasıyla ilgili zorluklara rağmen, rehabilitasyon çabalarının devam edeceğini ifade etti.

Kütahya Valiliği daha önce almış olduğu karar doğrultusunda 10 pavyonun belirsiz bir süreliğine kapatıldığını duyurmuştu. Vali Işın, bu adımın kentteki asayiş sorunlarına karşı alınan önemli bir tedbir olduğunu belirtti.

HABER YORUM

Kütahya Valisi sayın Musa Işın’a bu yaklaşımı için teşekkür ediyor ve aynı zamanda da tebrik ediyoruz.

Kötülükler ile bire bir savaş yerine, kötülüklere giden yolların tıkanması, aynı zamanda İslami bir metottur.

Kur’an-ı Kerim’de “Zina yapmayın” ifadesi değil, “zinaya yaklaşmayın” ifadesi yer alır. Bu da bizlere göstermektedir ki, ilkönce haramlara giden yolların ortadan kaldırılması elzem olandır. Sayın Valinin “Burası tam bir bataklık. Suçun her türlüsü, rezalet, kepazelik var. Silah kaçakçılığından tutun, adam öldürmeye kadar her şey mevcut. İşin esas merkezine neden inmiyoruz? Önce burayı kapat, ondan sonra uyuşturucu ile mücadele et” sözleri, bizim savunduğumuz görüşte olduğunun göstergesidir.

Ancak pavyonların kapatılması, sorunun bir kısmını çözmekle birlikte, tamamını çözecek bir durum da değildir. Özellikle, o pavyonlarda çalışmaya mecbur bırakılan kadınlar için de bir şeyler yapılmalı, o rezil hayattan bu kadınlarımız kurtarılmalıdır. Onlara, helalinden çalışıp kazanabilecekleri işler bulunmalı ve istihdam edilmelidirler.

Eğlence(!) denilen sektörde dönen rezillikler, sadece  günümüzün  meselesi değildir. Ancak çözülmesi ya da çözülmeye başlanılması gereken en büyük meselelerimizdendir.

Rabbim, İslam’ı bir hayat nizamı olarak gören ve bu konuda kararlar alan devlet adamlarımıza yardım eylesin İnşaallah!

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

 

Yorumlar
  1. Ahmed YAHYA dedi ki:

    Var ol,sağ ol! Muhtaç olduğumuz idareci örneği oldunuz. TEŞEKKÜRLER