islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
45,1847
EURO
52,8022
ALTIN
6.674,07
BIST
14.311,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
11°C
Cumartesi Çok Bulutlu
14°C
Pazar Hafif Yağmurlu
13°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
15°C

Kuveyt, Bayraktar TB2’de Karar Kıldı

Kuveyt, Bayraktar TB2’de Karar Kıldı
A+
A-

ABD ve Çin’i Saf Dışı Bıraktı: Kuveyt, Bayraktar TB2 ile Gözdağı Verdi!

Türk SİHA’sı TB2, Kuveyt semalarında

Kuveyt, Türk savunma sanayisinin göz bebeği olan Bayraktar TB2‘yi resmen envanterine kattı. Salem Al-Sabah Hava Üssü’nde düzenlenen teslim törenine Kuveyt Savunma Bakanı Şeyh Abdullah Al-Sabah başta olmak üzere üst düzey askeri yetkililer katıldı. Bayraktar TB2’lerin teslimiyle birlikte Kuveyt, hava gücünü yeni bir seviyeye taşıdı.

Törende, TB2’lerin uçuş kabiliyetleri ve hedef vurma hassasiyetine dair canlı gösteriler düzenlendi. Bakan Şeyh Abdullah, konuşmasında Türkiye ile savunma alanındaki iş birliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bayraktar TB2’lerin bölgesel tehditlere karşı caydırıcı güç olacağı vurgulandı.

ABD ve Çin devredeydi, Türkiye kazandı

Kuveyt’in insansız hava aracı tedarikinde birçok güçlü ülke devreye girmişti. ABD yapımı Reaper SİHA’lar ve Çin’in Wing Loong sistemleri de Kuveyt ordusuna sunulmuştu. Ancak gerek operasyonel başarıları gerekse sahada kendini defalarca kanıtlaması, Bayraktar TB2’yi rakiplerinin önüne taşıdı.

Kuveyt, bu tercihiyle sadece bir teknoloji yatırımı yapmadı, aynı zamanda Türkiye’nin askeri gücüne ve tecrübesine duyduğu güveni de ortaya koydu. Bayraktar TB2’ler daha önce Ukrayna, Azerbaycan, Katar ve Polonya gibi birçok ülkede etkili sonuçlar vermişti.

Türkiye’nin savunma diplomasisi meyvesini veriyor

Savunma sanayiinde tam bağımsızlık hedefiyle yola çıkan Türkiye, Baykar gibi firmalar aracılığıyla küresel oyuncuların oyun planlarını bozuyor. Kuveyt’in tercihi, Türkiye’nin savunma diplomasisinde ne denli etkili olduğunu bir kez daha gösterdi.

Bayraktar TB2’nin Kuveyt tarafından tercih edilmesi, Orta Doğu’daki güç dengelerini de etkileyebilecek bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Böylece Türkiye, hem ABD’yi hem de Çin’i kritik bir ihalede geride bırakmayı başardı.

Baykar’dan ilk açıklama geldi

Baykar yetkilileri ise sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamada, Kuveyt’e yapılan teslimatın Türkiye için gurur verici olduğunu belirtti. Açıklamada, “Dost ve kardeş ülke Kuveyt’e Bayraktar TB2 teslimatını gerçekleştirdik. Hayırlı olsun” denildi.

Böylece Türkiye, savunma alanındaki ihracat başarısına bir yenisini daha ekledi. Bayraktar TB2, 33 ülkeye ihraç edilerek rekor kırarken, yeni müşterilerle bu sayı her geçen gün artıyor.

İslami Haber ”MİRAT” – YouTube

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.