islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5968
EURO
34,8683
ALTIN
2.494,71
BIST
9.593,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Kuveyt, Mason sembollü ticari markayı tescil etmeyi reddetti

Kuveyt, Mason sembollü ticari markayı tescil etmeyi reddetti
Mirat Haber Ajansı

Yerel basında dün çıkan haberlere göre Kuveyt Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Masonik semboller kullanan bir ticari markayı tescil etmeyi reddetti. Bakanlıktaki ticari markaların sorumlusu Rashid Awihan, genel ahlakı ihlal eden, etik kuralları çiğneyen, İslam dinini veya başka herhangi bir dini bozan veya ulusal birliği zayıflatan hakaretlerin tescil edilmesine izin verilmediğini söyledi.

Awihan, ülkede her ay 1.000 ile 12.000 arasında ticari markanın tescil edildiğini belirtti. Bakan ayrıca, bakanlığın 200.000’den fazla tescilli ticari markası olduğunu da kaydetti. Yeni bir markanın tescilinin 60 gün kadar sürdüğünü söyledi. Marka aleyhine herhangi bir itirazda bulunulmazsa, onu koruma hakkına sahip olan sahibinin bireysel mülkü oluyor.

Masonlar dünya tarihinde uzun süredir Müslüman alemde de son birkaç yüzyıldır etkide bulunmuş bir gizli örgüt. Türkiye’de Türk Yükseltme Cemiyeti adıyla kaydolan Masonların locaları, mahfilleri, tapınakları bulunmakta ve yurt dışından 33. Dereceye kadar üye düzeyleri yer almakta. Ülkemizde de pek çok yönetici ve develet adamı Mason localarına kayıt olmuştu. Çoğu zaman dini yönden sakıncalı, ulual yönden de kökü dışarıda örgüt suçlaması almakta olan Masonların simgeleri de yaygın olarak kullanılmakta.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.