islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5468
EURO
34,8902
ALTIN
2.437,38
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Kuveyt: Yabancılar Gidecek Artık Yerliler Çalışacak

Kuveyt: Yabancılar Gidecek Artık Yerliler Çalışacak
1 Haziran 2020 13:50
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Kuveyt milletvekilleri tarafından önerilen bir yasa tasarısı meclise sunularak Kğveyt’te yaşayan 1,3 milyon göçmen işçi ve Kuveyt vatandaşları arasında uzun süredir devam eden öalışma ve demografik dengesizliği ele alıyor. Onaylanırsa, yüz binlerce yabancı işçinin işten çıkarılmasına ve bu güne kadar genelde pek çalışma hayatında görülmeyen yerlilerle değiştirilmesine yol açacak. Teklif, herhangi bir ülkeden vatandaş sayısının Kuveyt sayısını aşmaması için milliyete göre orantılı sınırlar koymayı da içeriyor. Kanun 844.000 Hindistanlı ve 500.000 Mısırlı’nın sınır dışı edilmesine yol açacak. Kuveyt Milletvekili Bedr el-Mulla ve diğerleri, demografik dengesizliğin, virüsün yayılmasına katkıda bulunan aşırı kalabalık alanlar da dahil olmak üzere koronavirüs pandemisi arasında tehlikeli etkileri olduğunu savundu. Petrol fiyatlarındaki düşüş, Kuveyt’in işleri kamulaştırmasına katkıda bulunan bir faktör.

Halihazırda işlemde olanları iptal etmenin veya mevcut çalışanlar için yenilenmeye yakın olmanın yanı sıra yabancılardan iş başvurularının dondurulması yönünde çağrılar da bulunmaktadır. Yasayı ihlal edenler için önerilen cezalar 10 yıla kadar hapis ve 323.000 dolara kadar para cezalarını içermekte. Kuveyt makamlarının hükümette çalışan tüm gurbetçilerin yerini bir yıl içinde vatandaşlar alması umuduyla bu hareketi memnuniyetle karşıladıkları söyleniyor. Kuveyt Sivil Enformasyon Kurumu’ndan yayınlanan geçen yılın rakamlarına göre, Kuveyt’in nüfusu 4,7 milyon. Ancak bunların sadece %30’u Kuveyt vatandaşı, %70’i göçmen.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.