islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3241
EURO
35,1067
ALTIN
2.300,79
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Dolandırıcıların Yeni Yöntemi Pes Dedirtti!

Dolandırıcıların Yeni Yöntemi Pes Dedirtti!
28 Haziran 2022 10:33
A+
A-

Son dönemde vatandaşların bankadaki paralarına göz diken dolandırıcılar farklı farklı taktikler kullanıyor. Kendilerini polis, emniyet görevlisi, istihbarat elemanı, savcı, hakim olarak tanıtan dolandırıcılar bu sefer taktik değiştirdi. Polisin uyarılarından sonra vatandaşların daha dikkatli olsa da dolandırıcılar bu kez sabaha karşı arayıp insanların uykularından yararlanmak istiyor.

Çok uykulu olduğunuzda sabaha karşı gelen telefonlara inanmayın! Vatandaşları uykuluyken yakalayıp cepten vurgun yapıyorlar. Sabahın kör karanlığında aranan vatandaşlar panik olup bilgilerini veriyor. Dolandırıcılar, ‘Hesaplarınız boşaltıldı. Bankacılık Üst Kurulu’ndan arıyoruz. Paranızı geri alabilmemiz için hesap bilgilerinizi bizimle paylaşın’ diyerek insanları kandırıyor!

UYKULUYKEN BİLGİLERİ VERENLER YANDI! ÇOK GEÇ ANLADI…
İnsanların bilinçlenmelerinin ardından dolandırıcılar artık kör karanlıkta hamleler yapıyor. Özellikle Pazar sabahını seçen dolandırıcılar ‘Bankadaki hesabınız boşaltıldı, acil olarak bizimle bilgilerinizi paylaşmanız gerekiyor’ yalanıyla insanları mağdur ediyor.

Posta Gazetesi’nden Murat Gülderen’in haberine göre son olarak Kırklareli’nde bir kamu görevlisinin 72 bin lirasını saniyeler içinde uçurdular. Talihsiz kişi kendisini sabaha karşı arayan kişinin dolandırıcı olduğunu anlamadı, uykulu haldeyken bilgilerini verdi birikimi tuzla buz oldu.

BİRİKİMİNİ ALDILAR ÜSTÜNE BİR DE KREDİ ÇEKTİLER
Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde paranın çekildiğini tespit eden talihsiz adam İ.G’nin üstüne kredi çekildiği de ortaya çıktı. Talihsiz adam ‘Benim adıma kredi bile çekmişler. Ödemeler yapmışlar. Paraların daha sonra aktarıldığı kişiler de ortaya çıktı. İnsanları dolandırmak için her yolu deniyorlar.’ dedi

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.