islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5383
EURO
34,8823
ALTIN
2.430,60
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Kuzey Afrika Ülkelerinde Korona Vakaları Artıyor

Kuzey Afrika Ülkelerinde Korona Vakaları Artıyor
8 Nisan 2020 17:55
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Kuzey Afrika ülkeleri ekonomik sıkıntıları ve demokrasi konusunda halkın tepkilerine cevap verememenin yanında yeni başlayan Korona virüsü hastalığının etkileriyle mücadelede zorlu zamanlar geçiriyorlar. Fas’ta halkın memnuniyetsizliği, Cezayir’de meşruiyeti tartışmalı bir seçimle eski rejimin yeniden başa gelmesi, Tunus’ta koalisyon hükümeti süreci, Libya’daki kanlı iç savaş ve Mısır’ın darbeci Sisi rejimi altında her yönden ağır şartlar altında olması yeterince sorun içermekteydi. İtalya, İspanya ve Fransa gibi dünyada ilk beşte yer alan Korona krizi ülkelerinin hemen güneyinde yer alan ve sağlık sektöründe yetersizlikler yaşayan Kuzey Afrika ülkelerinde Korona krizinin kendini göstermesi halk üzerinde yıkım oluşturmakta.

Cezayir en yüksek sayılarla 7 Nisan itibariyle 1423 vakaya sahipti. Bunu Mısır ve Fas 1100’ün üzerinde vakalarla izlemekteydi. Tunus yaklaşık 600 vakaya sahipken, sağlıklı rakamların elde edilmesinin çok güç olduğu Libya’da bildirilen 18 vaka idi. Vaka sayıları konusunda yeterince test olmadığından ve yönetimlerin halkın paniğe kapılmasını engellemek amacıyla bunlar konusunda yeterince şeffaf olmadıkları bildiriliyor.  Bu nedenle gerçekte durumun bunların çok üzerinde olduğu, özellikle 30 milyonluk nüfusu olan Kahire’de ve Mısır’ın diğer bölgelerinde sayıların patlayabileceği endişesi taşınmakta.

Öte yandan Kuzey Afrika’nın eski İngiliz, Fransız ve İtalyan sömürgesi olması sonucunda özellikle de Fransa’nın eski sömürgelerini çok geç ve kanlı savaşlarla serbest bırakması ama hala etkisini sürdürmesinden dolayı bazı sorunlar da devam etmekte. Faslı doktorlar ortak bir açıklama yaparak Fransız sağlık şirketlerinin ilaçlar konusunda Kuzey Afrika ülkelerindeki hastaları laboratuvar faresi niyetine kullandıklarını ilan ettiler. Bunu üzerine Dünya Sağlık Örgütü başkanı basın toplantısında Fransa’nın bu sömürgeci anlayışını kınadı.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.