islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5468
EURO
34,8902
ALTIN
2.437,38
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

İranın Suriye’de Şii Yayılmacılığı Politikası

İranın Suriye’de Şii Yayılmacılığı Politikası

İran, Suriye’yi bir yandan kan gölüne çevirip binlerce terörist yerleştirirken diğer yandan da bu ülkenin toplumsal dokusunu yıkmaya çabalıyor. Kendi halkı yoksulluk içinde kıvranan İran rejimi, Suriye’li Müslümanları Şiileştirmek için yüz milyonlarca Dolar harcadığı ortaya çıktı.

İran’ın bu kirli planını Suriye eski Savunma Bakanı Mustafa Tlass’ın oğlu Firas Tlass ortaya çıkardı. Tlass’ın belirttiğine göre İran, Ramazan ayında yoksul Müslümanları açlık ve fakirlikten vurmaya çalışacak.

Suriye rejiminin eski savunma bakanı Mustafa Tlass’ın oğlu Firas Tlass, İran’ın Suriye’de hazırladığı tehlikeli bir planı ortaya çıkardı.

Tlass, kişisel Facebook sayfasında yaptığı bir paylaşımda şunları söyledi:

“Güvendiğim bir arkadaşım bana; İran’ın Hüseyniyat’ı kendi bölgelerinde insanları beslemeye başlayacak ve bu planın adı ‘​​Ramazan’dan Kahvaltıya’dır.”

Tlass, İran’ın kendi resmi ideolojisi olan ve İslam Şiasından ayrı bir din olan İran Şiası’nın propagandasının yapıldığı Hüseyiniyalar ofislerini açarak, Ramazan ayında iftar yemeklerinin ardından çok sayıda faaliyetlerine devam edeceklerini belirterek.” o zamandan beri hedefin insanların her yerde Hüseyin’lerin kurulmasını talep etmek olduğunu” söyledi.

Tlass, Facebook sayfasında konu ile ilgili aldığı bilgileri şu cümlelerle paylaştı:

“Esed rejiminin kontrolü altındaki bölgeler, kişi başına düşen gelirdeki düşüş ve gıda fiyatlarındaki keskin artış nedeniyle büyük bir ekonomik ve canlı krize tanık oluyor ve rejim milyonlarca sübvansiyonu kaldırdı.

İran, bu krizden yararlanmaya ve bunu, Hüseyinileri inşa etmeye ve insanları para ve yardım sepetleri karşılığında Şii mezhebini benimsemeye ikna etmeye başladığından, Suriyeliler arasında Şiiliği yaymak için kullanmaya çalışıyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.