islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Kuzey Makedonya’da Hükümet Değişikliği

Kuzey Makedonya’da Hükümet Değişikliği

Kuzey Makedonya’daki muhalefet partileri, yeni bir hükümet kurmak amacıyla uzlaşı yaptıklarını ve parlamento çoğunluğunu sağlayacak vekil sayısına ulaştıklarını bildirdi.
Sol Parti Başkanı Dimitar Apasiev ve Arnavut İttifakı Genel Sekreteri Arben Taravari, ana muhalefet partisi VMRO-DPMNE ile yeni hükümet kurulması için anlaşmaya vardıklarını bilgisini verdi.
Konuya yönelik gerçekleştirilen basın açıklamasında Apasiev, “Evet, parlamento çoğunluğuna ulaştık. Kesin olarak 61 vekilimiz var bu sayının 64’e çıkma eğilimi söz konusu” dedi.
Verilen demeçlere göre Kuzey Makedonya’da yeni hükümeti, VMRO-DPMNE, Besa, Arnavut İttifakı ve Sol Parti kuracak.
VMRO-DPMNE Başkanı Hristiyan Mitskoski de yeni hükümet kurma çalışmaları konusunda bir açıklamada bulundu, Mitskoski “Yeni bir zaman, yeni bir gelecek ve yeni bir umut doğuyor. Bizi zorlu sınavlar bekliyor. Bize verilen desteğin farkındayız ve buna müteşekkiriz. Makedonya da biz de kazanacağız. Meclis çoğunluğunu elde etmiş bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) Kuzey Makedonya Başbakanı Zoran Zaev’in istifa ettiğini söylemesi sonrasında hükümetin stabil olduğunu ve göreve devam edebileceğini açıklamıştı.

ETİKETLER: Kuzey Makedonya
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.