Kuzey Makedonya’da Hükümet Değişikliği

Kuzey Makedonya’daki muhalefet partileri, yeni bir hükümet kurmak amacıyla uzlaşı yaptıklarını ve parlamento çoğunluğunu sağlayacak vekil sayısına ulaştıklarını bildirdi.
Sol Parti Başkanı Dimitar Apasiev ve Arnavut İttifakı Genel Sekreteri Arben Taravari, ana muhalefet partisi VMRO-DPMNE ile yeni hükümet kurulması için anlaşmaya vardıklarını bilgisini verdi.
Konuya yönelik gerçekleştirilen basın açıklamasında Apasiev, “Evet, parlamento çoğunluğuna ulaştık. Kesin olarak 61 vekilimiz var bu sayının 64’e çıkma eğilimi söz konusu” dedi.
Verilen demeçlere göre Kuzey Makedonya’da yeni hükümeti, VMRO-DPMNE, Besa, Arnavut İttifakı ve Sol Parti kuracak.
VMRO-DPMNE Başkanı Hristiyan Mitskoski de yeni hükümet kurma çalışmaları konusunda bir açıklamada bulundu, Mitskoski “Yeni bir zaman, yeni bir gelecek ve yeni bir umut doğuyor. Bizi zorlu sınavlar bekliyor. Bize verilen desteğin farkındayız ve buna müteşekkiriz. Makedonya da biz de kazanacağız. Meclis çoğunluğunu elde etmiş bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) Kuzey Makedonya Başbakanı Zoran Zaev’in istifa ettiğini söylemesi sonrasında hükümetin stabil olduğunu ve göreve devam edebileceğini açıklamıştı.

Recent Posts

  • Ekonomi

BÜYÜK BORÇLAR BIRAKMIŞ BELEDİYELER İNCELENMELİDİR

BÜYÜK BORÇLAR BIRAKMIŞ BELEDİYELER İNCELENMELİDİR AK Parti’nin iktidara geldiği ilk dönemlerde adil ve üretken bir…

2 saat ago
  • Gündem

BEDAVA İNCİL TEHLİKESİ

Bedava İncil Tehlikesi 18 Nisan 2024 tarihinde sitemizde yayınlanan haberimizde, Devlet-i Aliyye Ocakları Bilecik İl…

3 saat ago
  • Gündem

Gazzeli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor

Gazzeli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor Gazze'deki Filistinli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor…

4 saat ago
  • Gündem

Ata Tohumlarıyla Yetiştirilen 350 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı

Ata Tohumlarıyla Yetiştirilen 350 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı. Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde, belediyenin başlattığı ata…

5 saat ago
  • Gündem

DUADAN KORKAN KEMALİST NİKAH MEMURU

Duadan Korkan Kemalist Nikah Memuru "Duadan korkulur mu?" demeyin. Kemalist kafalar ve jakoben laiklik ile…

6 saat ago
  • Gündem

İsrail Ordusu, Gazze’nin Refah Bölgesine Kara Saldırısı Başlattı

İsrail Ordusu, Gazze’nin Refah Bölgesine Kara Saldırısı Başlattı İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde gerginliği artıran bir…

7 saat ago