islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

LAİKLİK TAĞUT DEĞİL DE NEDİR?

LAİKLİK TAĞUT DEĞİL DE NEDİR?
20 Aralık 2022 09:55
A+
A-

İslam ve de yürürlükteki hukuk düzeninde suçlar ve cezalar şahsidir. Hiçbir çocuk babasından, hiçbir kişi de kardeşinden sorumlu değildir. ( Bak. Lukman 31/33)

Ne var ki siyasi amaç taşıyan insanlar, kişilerden hareketle küçük düşürmek istedikleri  siyasileri  örneğin babası, kardeşi veya  oğlu ile vurmaya çalışırlar.

OdaTv’de bu olumsuzluğun bolca  örneklerini görebiliriz. Aşağıda sunulan haber de bu türden…

 ODA TV’nin Haberi

“ Nureddin Nebati’nin kardeşi Şeyhmus Nebati’den laiklik çıkışı: Laiklik Tağuttur

“ Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin kardeşi Şeyhmus Nebati yazdığı yüksek lisans tezinde laikliği “Tağut” olarak nitelendirdi.

Türkiye bir sokak röportajında irticayı savunan küçük çocuğu konuşurken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin kardeşinin yüksek lisans tezi ortaya çıktı. Şeyhmus Nebati 2016 yılında Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde “Kuran’da Tağut kavramı” adlı bir tez yazdı.
Tezinde laik demokratik sistemi eleştiren Şeyhmus Nebati,

Siyaset tarzı belirleme açısından en ciddi problem, devletin laiklik prensibini esas aldığı, halkının çoğunluğu Müslüman olan ülkelerdir. ‘Tâğut’ kavramını incelediğimiz bu çalışma göstermiştir ki, laik sistemler Allah’ın razı olmadığı sistemlerdir ve ‘Tâğut’ kavramına dahildirler. Bu yüzden reddedilmeleri imanın gereğidir. Konunun, Müslümanların maslahatı gözetilerek fıkıh açısından geniş bir şekilde araştırılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

LAİKLİK İSLAMLA BAĞDAŞMAZ
Şeyhmus Nebati yüksek lisans tezinde laikliğin İslam’la bağdaşmayacağını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
Bugün ne yazık ki çoğunluğunu Müslüman nüfusun oluşturduğu ülkeler de dahil olmak üzere neredeyse bütün dünya devletleri hüküm ve teşri hakkını Allah’tan başkasına vermeyi tartışmaktadır. Sosyalist veya kapitalist ekonomik düzenler, demokratik yöntemlerin tamamı laiklik ilkesine dayanmaktadır. Bu ilkenin tarifinden de anlaşılacağı gibi, İslam’la bağdaşması mümkün değildir. Laik kelimesi latince’den (laicus) alınmış Fransızca bir terimdir. Ruhani olmayan kimse, dini olmayan şey, fikir, sistem, prensip, müessese demektir. Daha sonra kelimenin anlamı genişletilerek, dinî olmayan fikir, müessese, prensip, hukuk ve ahlaka da laik denilmiştir. Şu halde laik hukuk deyince bundan dinî olmayan, esaslarını dinden almayan hukuk; laik devlet deyince de dini esaslara dayanmayan devlet anlaşılır. Bizde meşrutiyet yıllarında ‘lâ dinî’ diye tercüme edilerek kullanılmaya başlanmıştır.

Biz de Şeyhmuz Nebati Gibi Düşünüyor ve İnanıyoruz

 Şeyhmus Nebati bir ilim adamı olarak çalışmasını yapmış laikliğin Tağut olduğunu belirlemiştir. Laikliğin Tağut oluşunu Mirat Haber olarak biz de kabul ederiz.

Sayın Maliye Bakanımız Nureddin Nebati  kardeşinin bu çalışması ve sonuçlarını kabul edebilir  de etmeyebilir de. Kişi kardeşi sebebiyle övülemez ve de yerilemez.

Amaç Nureddin beyi laiklik karşıtlığı ile irtibatlandırarak küçültmek. Oysaki laiklik karşıtlığı küçültmek değil büyütmek yoludur. Sözü Rabbimize bırakalım:

“ Hiç kuşkusuz Biz, “Yalnızca Allah’a kulluk edin; Allah’ın otoritesini ve hükümlerini hiçe sayarak zulüm sistemini yeryüzünde kurumsallaştırmaya çalışan azgın kâfirlere, yani tâğutlara kul köle olmaktan kaçının!” diye emrimizi iletmeleri için her topluma bir Peygamber veya Peygamberin mesajını tebliğ eden bir davetçi gönderdik. Elçilerin yoğun tebliği sonucunda, Allah onlardan bir kısmını doğru yola iletti, vahye teslim olan bu insanlar dışında bir kısmı da kötülüğü tercih ettiği için sapıklığı hak etti. Bunun canlı örneklerini görmek istiyorsanız, yeryüzünde gezip dolaşın da, ayetlerimizi inkâr eden güçlü toplumların, medeniyetlerin sonu nice olmuş, bir görün! “ (Nahl 16/36)

 

 

ETİKETLER: Manşet