islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5788
EURO
34,9797
ALTIN
2.428,46
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Lassa Humması Nijerya’yı Kasıp Kavuruyor

Lassa Humması Nijerya’yı Kasıp Kavuruyor

Mirat Haber Ajansı

Afrika’nın en kalablık ülkesi Nijerya’da yetkililer, bu ay 29 kişinin viral hastalıktan ölümünün ardından, Müslüman çoğunluktan oluşan ülkedeki Lassa hummasının en son salgınına yönelik acil durum önlemlerini açıkladılar. Batı Afrika ülkesi için endemik olan hastalık adını Kuzey Nijerya’daki Lassa kentinden alıyor.

Nijerya Hastalık Kontrol Merkezi hafta sonu itibariyle 195 teyit edilmiş vaka ve 11 eyalette 29 ölüm bildirdi. Lassa humması viral bir hemorajik ateş, Ebola ve Marburg virüsleri ile aynı aileye aittir, ancak onlara göre daha az ölümcül. Daha önce, hastalık vakaları Sierra Leone, Liberya, Togo ve Benin’de bildirildi.

Virüs, kemirgen dışkısı veya idrarla kontamine yiyecek veya ev eşyaları ile temastan insanlara bulaşıyor. Hastalık, Batı Afrika’nın bazı bölgelerindeki kemirgen popülasyonunda yaygın. Altı ila 21 gün arasında bir kuluçka süresi olan virüs, enfekte olmuş bir kişiyle vücut sıvıları ve atılımları yoluyla temas yoluyla da bulaşabiliyor. Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre, antiviral ilaç ribavirin, erken dönemde verilirse Lassa ateşi için etkili bir tedavi olabiliyor.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.