islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5788
EURO
35,0430
ALTIN
2.459,26
BIST
9.830,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Libya Açıklarında Onlarca Göçmen Daha Boğuldu

Libya Açıklarında Onlarca Göçmen Daha Boğuldu

Mirat Haber Ajansı

Avrupa’ya giden mülteci ve göçmenleri taşıyan bir tekne, Libya kıyıları açıklarında Akdeniz’de alabora oldu. BM göç dairesi, en az iki düzine insanın öldüğünü veya kayıp olduğunu söyledi. Libya sahil güvenliği Pazartesi günü üç tekneyi durdurdu ve bunlardan birinin alabora olduğunu belirtiyorum. Sahil güvenlik iki cesedi aldı ve hayatta kalanlar 22 kişinin kayıp olduğunu bildirdi. Hayatta kalan en az 45 kişi, çoğunluğu Mısır ve Fas’tan olmak üzere tamamı erkek olan Libya’ya iade edildi ve Trablus’taki bir gözaltı merkezine götürüldü.

Batık, Avrupa’da daha iyi bir yaşam arayan mültecileri içeren en son deniz felaketiydi. Uluslararası Göç Örgütü’nün Kayıp Göçmenler Projesi’ne göre, bu yıl Akdeniz’de 560’tan fazla insanın boğulmasından korkuluyor. Son yıllarda Avrupa Birliği, mülteci akışını durdurmak için sahil güvenlik ve diğer Libya güçleriyle ortaklık kurdu ve binlerce kişi denizde yakalanıp Libya’ya geri döndü. Hak grupları, bu çabaların mültecileri acımasız Libyalı silahlı grupların insafına bıraktığını veya yeterli yiyecek ve su bulunmayan bakımsız ve aşırı kalabalık gözaltı merkezlerinde hapsedildiğini söylüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.