islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5810
EURO
35,0254
ALTIN
2.459,12
BIST
9.799,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Libya: Cenevre Ortak Askeri Komisyon Görüşmeleri

Libya: Cenevre Ortak Askeri Komisyon Görüşmeleri

Mirat Haber Ajansı

Libya (5 + 5) Ortak Askeri Komisyonu (JMC) görüşmelerinin dördüncü turu, Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu (UNSMIL) başkanı Stephanie Williams’ın katılımıyla Cenevre’deki Birleşmiş Milletler genel merkezinde başladı. Komitenin çalışması, 2020 Berlin Libya Konferansı’nda ortaya çıkan ekonomik ve politik yönlerin yanı sıra UNSMIL’in geliştirmeye çalıştığı üç alandan biridir. Berlin Konferansı’nın sonuçları, savaşan tarafları ülkede kalıcı bir ateşkes tesis etmeye çağıran 2510 (2020) sayılı Kararda BM Güvenlik Konseyi tarafından kabul edildi. UNSMIL yaptığı açıklamada, dördüncü tur müzakerelerin en önemli noktasının her iki taraftan delegasyonlar arasında doğrudan toplantı olacağını söyledi.

Libya milli marşı ile başlayan görüşmenin ardından Williams ve iki heyet başkanları tarafından açılış konuşmaları yapıldı. Bu tur görüşmeler 24 Ekim’e kadar devam edecek. UNSMIL, kapsamlı ve kalıcı bir ateşkes sağlamak için iki delegasyonun çözülmemiş tüm sorunlara çözüm bulacağını umuyor. Açıklamaya göre BM organı, 23 Mart’ta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres tarafından yapılan ateşkes sağlanması çağrısını tekrarlarken, tüm savaşan tarafları güvensizlik ve düşmanlık duygularını bir kenara bırakıp tüm şiddet eylemlerini durdurmaya çağırdı. UNSMIL, her iki tarafın liderlerinin bu tur müzakereleri kolaylaştırmak için gösterdikleri çabalara da övgüde bulundu ve her iki heyet üyelerine koronavirüs salgınının neden olduğu olağandışı koşullara rağmen Cenevre’de bulundukları için teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.