islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3753
EURO
35,0555
ALTIN
2.326,55
BIST
9.096,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Libya Devlet Konseyi: Hafter’le Asla Görüşülmeyecek

Libya Devlet Konseyi: Hafter’le Asla Görüşülmeyecek

Mirat Haber Ajansı

Libya Devlet Yüksek Konseyi, darbeci general Halife Hafter ile diyaloğu kesin olarak reddetti ve acil bir ateşkes gerektiğini vurguladı ve Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin bütün Libya topraklarını kontrol etmesine izin verilmesindeki öneme dikkat çekti. Libya parlamentosu da milletvekillerini Başkanlık Konseyi’nin sayısında azaltılma ve konseyi hükümetten ayırmaya ilişkin önceki tüm anlaşmaları sonuçlandırmak için derhal harekete geçilmesi çağrısında bulundu. Ayrıca, egemen konumlara ilişkin siyasi anlaşmanın 15. maddesinin uygulanmasını, petrol yataklarının ve limanlarının derhal açılmasını ve bunların kapatılmasından ve halkın servetinin israfından sorumlu olanların hesap sorulmasını talep ettiler. Petrol Bakanlığı’nın yeniden kurulması ve Ulusal Petrol Şirketi’nin çalışmaları ile ilgili şeffaf ve net bir süreç oluşturarak sektörde reform yapmasının önemini vurguladı.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti ile isyancı Doğu Libya’daki Temsilciler Meclisi arasında görüşmeler yapılmakta ve bundan önce de bir ateşkes yapıldı. Ancak Hafter güçleri, Libya’nın uluslararası alanda tanınan hükümeti tarafından yapılan ateşkes duyurusunu bir “reklam” gösterisi olarak reddetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.