islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5913
EURO
34,8085
ALTIN
2.496,76
BIST
9.456,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Dağlık Karabağ çatışmalarında 2.783 asker şehid oldu

Dağlık Karabağ çatışmalarında 2.783 asker şehid oldu

Mirat Haber Ajansı

Azerbaycan, Dağlık Karabağ bölgesinde etnik Ermeni kuvvetleriyle çatışması sırasında 2,783 askerinin öldürüldüğünü ve 100’den fazla askerinin kayıp olduğunu bildirdi. Azerbaycan, 27 Eylül’de patlak veren ve 10 Kasım’da Rus arabuluculuğunda bir barış anlaşması ateşkesi başlattığında durma noktasına gelen çatışmalardaki askeri kayıplarını Perşembe gününe kadar açıklamamıştı. Dağlık Karabağ’da daha önce etnik Ermeniler tarafından kontrol edilen yerler, Bakü’nün 1990’larda daha önceki bir savaşta kaybettiği bölgeler de dahil olmak üzere toprakları ele geçirmiş olan Azerbaycan’a teslim edildi.

Ermenistan henüz ordusu için son ölü sayısını açıklamadı, ancak bir etnik Ermeni yetkili 14 Kasım’da 2.317 askerin öldürüldüğünü doğruladı. Ermenistan’ın sivil bölgelerde misket bombası kullanmakla suçlandığı çatışmada her iki taraftan düzinelerce sivil de öldü. Zafer kutlamaları Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 9 ve 10 Aralık tarihlerinde Ankara’nın sadık müttefiki Azerbaycan’ı ziyaret etti. Gerçekleşen ziyaret, yabancı bir devlet başkanının ateşkesten bu yana Bakü’ye ilk gelişi. Ankara Salı günü yaptığı açıklamada, Türkiye ve Rusya’nın Karabağ ateşkesini ortak bir barışı koruma merkezinden izlemeyi kabul ettiklerini duyurdu. Geçen ay, Türk parlamentosu Rusya ile merkez kurma misyonu gönderme kararı alırken, Moskova Türkiye’nin ateşkes anlaşması uyarınca sahada askerinin bulunmayacağı konusunda ısrar etti. Türk yetkililer, merkezin Azerbaycan tarafından belirlenen bir bölgede kurulacağını söylediler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.