islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5847
EURO
35,0105
ALTIN
2.462,26
BIST
9.883,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Libya: Göçmen Yakılarak Öldürüldü

Libya: Göçmen Yakılarak Öldürüldü

Mirat Haber Ajansı

Trablus’ta Nijeryalı bir göçmen yakılarak öldürüldü. Libya İçişleri Bakanlığı’na göre, adı açıklanmayan göçmen işçiye saldırıp öldürdükleri şüphesiyle üç Libyalı erkek tutuklandı. Görgü tanıkları, şüphelilerin zorla kurbanın çalıştığı fabrikaya girip ateşe verdiklerini söylediler. BM, adamın ölümünü Libya’daki yeni bir inanılmaz suç olarak nitelendirdi.

BM misyonuna göre Libya’da yarım milyon göçmen var, bunların bir kısmı 2011’de kaosa sürüklenmeden önce petrol üreten ülkede çalışmış. Diğerleri Avrupa’ya göçerken Kuzey Afrika ülkesinden geçiyor. Uluslararası mülteci kuruluşları, Libya’nın göçmenler için güvenli bir yer olarak sınıflandırılmaması gerektiğini defalarca söylediler. Uluslararası Af Örgütü’nün geçen ay yayınladığı bir rapora göre, Libya’daki on binlerce mülteci ve göçmen, güvenli ve yasal yollar bulma umudu çok az olan veya hiç olmayan, kısır bir zulüm döngüsüne hapsolmuş durumda. Bu yıl binlerce kişi Avrupa’ya tehlikeli deniz geçişi girişiminde bulunurken sayısız mülteci Akdeniz’de boğuldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.