islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5227
EURO
34,8378
ALTIN
2.427,14
BIST
9.689,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Yemen’de meydana gelen ölümcül sel felaketi tarihi kasabayı vurdu

Yemen’de şiddetli sağanak yağmurun yol açtığı ani seller çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine ve tarihi Tarim kasabasındaki evlerde ve binalarda yaygın hasara neden oldu.

Yemen’de meydana gelen ölümcül sel felaketi tarihi kasabayı vurdu

Yemen’de şiddetli sağanak yağmurun yol açtığı ani seller çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine ve tarihi Tarim kasabasındaki evlerde ve binalarda yaygın hasara neden oldu.

Mirat Haber Ajansı

Yemen’de şiddetli sağanak yağmurun yol açtığı ani seller çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine ve tarihi Tarim kasabasındaki evlerde ve binalarda yaygın hasara neden oldu. Şehir, şu anda BM tarafından tanınan hükümetin idaresi altında, doğudaki Hadramaut eyaletinde bulunuyor. Sel, geçen ayın ortasında başladı. Pazar günü bildirilen en az beş ölümle son günlerde yoğunlaştı. Selde bir evin çökmesinin ardından üç kişilik bir aile enkaz nedeniyle öldü. Bölge sakinleri, insanların son otuz yıldır hiç bu kadar şiddetli sel görmediğini belirtiyor. Savaştan ve korona virüs salgınının etkisinden zaten etkilenen binlerce aile, artık sellerden de doğrudan etkileniyor. BM insani yardım kuruluşu OCHA Salı günü yaptığı açıklamada, yağmur ve selden yaklaşık 3.730 ailenin veya yaklaşık 22.380 kişinin etkilendiğini açıkladı. Bunların çoğu ülke içinde yerinden edilmiş insanlar.

People are seen amid muds on damaged streets hit by a flood due to heavy rain in Sanaa, Yemen on 7 August 2020 [Mohammed Hamoud/Anadolu Agency]

Sel, Aden, Abyan, Daleh Lahj, Marib ve Taiz illerinde de büyük hasara yol açtı. Husi liderliğindeki başkent Sanaa’daki hükümetteki Kültür Bakanlığı, UNESCO’ya tarihi kentin kurtarılmasına müdahale etme çağrısında bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Tarım’ın sadece Yemen’de değil dünyanın en önemli İslami tarihi şehirlerinden biri olduğu belirtildi. Eşsiz İslam mimarisi, ülkenin en yüksek minaresine sahip kerpiç Al-Muhdhar Camii’ni içerir. Suudi merkezli Yemen hükümetinin başbakanı Maeen Abdulmalik Saeed, verilen zarar için 7,9 milyon dolar ayırdı. Saeed, geçtiğimiz ay Mart ayında Riyad’a kaçtıktan sonra eyaleti ziyaret etmişti.

ETİKETLER: UNESCO
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.