islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Açık
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Libya: Hafter’in Trablus Hezimeti Sonrası Hamleleri Azaldı

Libya: Hafter’in Trablus Hezimeti Sonrası Hamleleri Azaldı
29 Nisan 2020 11:49
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

14 Nisan’da askeri komutan Khalifa Hafter’in sözde Libya Ulusal Ordusu’na ağır bir darbe başladı. Türkiye destekli ve  Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti (GNA) tarafından yapılan karşı saldırı, başkentten Tunus sınırına kadar uzanan yedi Batı şehrinin iki hafta içinde kurtulmasına yol açtı. Hafter’in 500 kilometrekare olduğu tahmin edilen bir alanı kaybı, hem kendisi hem de yabancı destekçileri için sismik büyüklükte bir şok olduğu iddia ediliyor.

Korona virüsün yol açtığı küresel ekonomik gerilemenin ortasında Hafter’in projesi Birleşik Arap Emirlikleri gibi uluslararası taraftarlarının zihninden uzaklaşacak gibi görünmüyor. Uzmanlar, yenilgilerinin er ya da geç destekçilerini hedeflerine ulaşmak için başka çözümler veya farklı yollar aramaya zorlayacağını iddia ediyor. Haftar müzakere masasına döndüğünde, siyasi denklem değişmiş olacak. Artık destekçilerinin istediği gibi o askeri meşruiyeti ve GNA da siyasi meşruiyeti temsil etmeyecek. Eli zayıfladı. Uzmanlar, siyasi müzakerelerin Libya’nın her kesiminden daha fazla aktörü içermesi gerektiğini savunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.