islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Libya: Milli Mutabakat Hafter’e Ağır Kayıplar Verdirdi

Libya: Milli Mutabakat Hafter’e Ağır Kayıplar Verdirdi

Mirat Haber Ajansı

Libya’nın BM tarafından tanınan meşru Milli Mutabakat Hükümeti hafta sonunda Trablus’un güneyindeki General Halife Hafter güçlerine bağlı askeri saldırıya karşı yaptıklaı savunmada 23 paralı askeri etkisiz bıraktığını açıkladı. Hükümet ayrıca saldırıyı geri püskürtürken Hafter’in dört milisini de canlı olarak ele geçirdi.

Uluslararası kabul gören hükümete yönelik geçen Nisan ayından bu yana süregelen Halife Hafter güçleri tarafından saldırlarda 1000’den fazla can yitirildi. Geçen hafta BM’nin Libya’daki misyonu, Mitiga Uluslararası Havalimanı’nın tekrar tekrar bombalanması da dahil olmak üzere Haftar kuvvetleri tarafından ateşkesin ihlallerini şiddetle kınamıştı. 12 Ocak’ta Türkiye ve Rusya’nın ortak çağrısına yanıt olarak ateşkes ilan edilmiş ancak 14 Ocak’ta Rusya’nın ev sahipliği yaptığı daimi ateşkes görüşmeleri, Hafter’in anlaşma imzalamadan Moskova’yı terk etmesinden sonra sonuçsuz kalmıştı.

Uluslararası alanda tanınan Libya hükümeti ile Hafter arasında gerçekleşen BM destekli Cenevre’deki ikinci bir BM sponsorluk askeri müzakeresi de bitmiş bunun ardından Libya barış süreciyle ilgili ilk siyasi müzakere turu geçen Çarşamba günü Cenevre’de yeniden başlamış Libya Ortak Askeri Komisyonu müzakereleri 5 + 5 formatı ile beş hükümet temsilcisi ve beş Hafter milisiyle yapılmıştı. Ancak ateşkes ihlalleri Hafter güçleri tarafından devam etmekte. Hükümeti destekleyen iki ana güç Türkiye ve Misrata kenti merkezli kuvvetlerken Halife Hafter’i destekleyenler Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa, Rusya, Yunanistan ve DAEŞ ile El Kaideye yakın aşırı milisler.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.