islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4317
EURO
34,7477
ALTIN
2.441,58
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Libya Trablusgarp’ta doktoru kaçıranları tutukladı

Libya Trablusgarp’ta doktoru kaçıranları tutukladı
Mirat Haber Ajansı

Uluslararası kabul görmüş Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UMH) sadık Libya güvenlik güçleri, Dr. Siddiq Ben Della’yı kaçıran kişileri tutukladı. Dr Della, Trablus’un el-Hadba Genel Hastanesi’nde Ortopedi Bölümü başkanı. Ülke İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, zanlının yerel güvenlik tarafından serbest bırakıldığını duyurdu. Bakanlık resmi bir açıklamada, Della’nın zarar görmediğini ve sağlığının iyi olduğunu söyleyerek, davanın gerekli yasal prosedürlerden geçmesi için savcıya sevk edildiğini de sözlerine ekledi. Bakanlık, kaçıranların benzer suçlarla ilgili sabıka kayıtlarına sahip olduğuna işaret etti. Bazı silahlı milisler doktorları kaçırmayı ve çalıştıkları hastaneleri, Libya hükümetini ve uluslararası insani yardım kuruluşlarını fidye için gasp etmeyi bir uygulama haline getirdi.

66 yaşındaki üniversite profesörü, tanınmış ortopedi cerrahı ve yerel bir hastanenin başkan yardımcısı Siddiq Khalfallah Ben Della, 1 Aralık’ta Trablus’ta arabasının dört silahlı üniformalı adam tarafından pusuya düşürülmesi sonucu kaçırıldı. Della daha önce basına verdiği demeçte, serbest bırakıldıktan sonra sağlığının iyi olduğunu söyleyerek, sadece dört gün içinde serbest bırakılmayı beklemediğini de sözlerine ekledi. İçişleri Bakanı Fethi Başağa, olağanüstü çabaları için güvenlik güçlerine övgüde bulundu. Koronavirüs salgını karşısında muazzam çaba sarf eden tüm doktor ve sağlık personeline gerekli korumayı sağlamaya söz verdiğimizi vurguladı. Dün Birleşmiş Milletler de Della’nın serbest bırakılmasından memnuniyetini paylaşarak, Libya’da hukukun üstünlüğünü zayıflatmaya devam eden silahlı gruplar tarafından işlenen tüm keyfi gözaltı ve adam kaçırma olayları hakkında tam ve bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu.

Libya’yı tanıyalım;

Libya Devleti, bir Kuzey Afrika ülkesidir. Doğusunda Mısır, batısında Cezayir ve Tunus, güneyinde Nijer ve Çad olan Akdeniz’e kıyısı olan bir ülkedir. Başkenti Trablus’dur. 1951’de İtalyan sömürgesinden kurtulmuştur. Ülke nüfusu 6.420.000 milyondur. Ülkenin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası  105,6 milyar  USD, kişi başına düşen milli gelir 14.192 USD’dir. 

Diğer Orta Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/orta-dogu/

Diğer Afrika haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/afrika/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.