Afrika

Libya’da Hafter ve Kaddafi’nin başkanlık adaylığına protesto

 Libya Yüksek Seçim Komisyonu, 24 Aralık’ta düzenlenmesi planlanan başkanlık seçimi için başvuran aday sayısının 23’e ulaştığını açıkladı.

AA – Libya’nın Trablus ve Misrata kbölgelerinde yüzlerce kişi, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter ile Libya’nın devrik lideri Muammer Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam Kaddafi’nin başkanlık seçiminde aday olmasına tepki gösterdi.

Yüzlerce Libyalı, Hafter ve Kaddafi’nin 24 Aralık’ta gerçekleştirilmesi planlanan seçim için adaylık başvurusunda bulunmalarını protesto etmek amacıyla başkent Trablus’taki Şehitler Meydanı’nda toplandı.

“Adaylığa hayır” yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, çarpı işaretli fotoğraflarını taşıdıkları Hafter ve Kaddafi’nin başvurularının iptal edilmesini istedi.

“Askeri yönetime ve savaş suçlularına hayır”

Protestocular, “Katiller başkanlığa aday olamaz”, “Anayasasız seçimler savaşa neden olur” ve “Askeri yönetime ve savaş suçlularına hayır” yazılı dövizlerle tepkilerini dile getirdi.

Libya’nın batısındaki Misrata kentinde gösteri yapan yüzlerce kişi de “Seçimlere evet, suçlulara hayır” sloganlarıyla Hafter ve Kaddafi’nin adaylık başvurularına tepki gösterdi.

Seyfülislam Kaddafi, başkanlık seçimi için 14, Halife Hafter de 16 Kasım’da adaylık başvurusunda bulunmuştu.

23 aday başvuru yaptı

Öte yandan, Libya Yüksek Seçim Komisyonu, yaptığı yazılı açıklamada, başkanlık seçimi için başvuran aday sayısının 23’e ulaştığı açıklandı.

Ülkede 24 Aralık’ta düzenlenecek seçimler için Hafter ve Kaddafi’nin yanı sıra eski İçişleri Bakanı Fethi Başağa da adaylık başvurusunda bulunmuş, Tobruk Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih de aday olacağını bildirmişti.

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe’nin ilerleyen günlerde adaylığını açıklamasının beklendiği seçim için başvuru süresi 22 Kasım’da sona erecek.

Recent Posts

  • Gündem

Osmangazi Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin’e Destek Yürüyüşü

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin'e Destek Yürüyüşü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) öğrencileri, ABD üniversitelerindeki Filistin…

7 saat ago
  • Gündem

İsrail’in Saldırıları Nedeniyle Gazze’de Eğitim Sistemi Durdu

İsrail'in Saldırıları Nedeniyle Gazze'de Eğitim Sistemi Durdu İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucunda, Gazze Şeridi'nde eğitim…

7 saat ago
  • Gündem

Denizlerin Bir Sonraki Süper Gücü Türkiye mi?

Denizlerin Bir Sonraki Süper gücü Türkiye mi? TCG Anadolu'nun uzunluğu 231 metre, genişliği 32 metre ve…

8 saat ago
  • Gündem

Hamas’tan İsrail’e “Kırmızı Çizgimiz” Mesajı

Hamas'tan İsrail'e "Kırmızı Çizgimiz" Mesajı Son günlerde İsrail ve Hamas arasındaki gerginlik tırmanırken, Hamas yetkilileri…

10 saat ago
  • Ekonomi

Yeni Otomobil Düzenlemesi: Araç Bayilerde Zamlanmayacak

"Araç bayilerde zamlanmayacak" düzenlemesi, otomobil satış süreçlerindeki fiyat istikrarını sağlamak amacıyla hayata geçiriliyor. Ticaret Bakanlığı'nın…

11 saat ago