islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5876
EURO
34,8072
ALTIN
2.505,62
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Libya’da Hafter ve Kaddafi’nin başkanlık adaylığına protesto

Libya’da Hafter ve Kaddafi’nin başkanlık adaylığına protesto
20 Kasım 2021 10:15
A+
A-

 Libya Yüksek Seçim Komisyonu, 24 Aralık’ta düzenlenmesi planlanan başkanlık seçimi için başvuran aday sayısının 23’e ulaştığını açıkladı.

AA – Libya’nın Trablus ve Misrata kbölgelerinde yüzlerce kişi, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter ile Libya’nın devrik lideri Muammer Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam Kaddafi’nin başkanlık seçiminde aday olmasına tepki gösterdi.

Yüzlerce Libyalı, Hafter ve Kaddafi’nin 24 Aralık’ta gerçekleştirilmesi planlanan seçim için adaylık başvurusunda bulunmalarını protesto etmek amacıyla başkent Trablus’taki Şehitler Meydanı’nda toplandı.

“Adaylığa hayır” yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, çarpı işaretli fotoğraflarını taşıdıkları Hafter ve Kaddafi’nin başvurularının iptal edilmesini istedi.

“Askeri yönetime ve savaş suçlularına hayır”

Protestocular, “Katiller başkanlığa aday olamaz”, “Anayasasız seçimler savaşa neden olur” ve “Askeri yönetime ve savaş suçlularına hayır” yazılı dövizlerle tepkilerini dile getirdi.

Libya’nın batısındaki Misrata kentinde gösteri yapan yüzlerce kişi de “Seçimlere evet, suçlulara hayır” sloganlarıyla Hafter ve Kaddafi’nin adaylık başvurularına tepki gösterdi.

Seyfülislam Kaddafi, başkanlık seçimi için 14, Halife Hafter de 16 Kasım’da adaylık başvurusunda bulunmuştu.

 23 aday başvuru yaptı

Öte yandan, Libya Yüksek Seçim Komisyonu, yaptığı yazılı açıklamada, başkanlık seçimi için başvuran aday sayısının 23’e ulaştığı açıklandı.

Ülkede 24 Aralık’ta düzenlenecek seçimler için Hafter ve Kaddafi’nin yanı sıra eski İçişleri Bakanı Fethi Başağa da adaylık başvurusunda bulunmuş, Tobruk Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih de aday olacağını bildirmişti.

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe’nin ilerleyen günlerde adaylığını açıklamasının beklendiği seçim için başvuru süresi 22 Kasım’da sona erecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.