islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Libyalılar Temel Konularda Anlaştı

Libyalılar Temel Konularda Anlaştı

Mirat Haber Ajansı

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’ni temsil eden Libya Yüksek Konseyi ve Doğu Libya’daki asileri temsil eden Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi heyetleri Salı günü egemenlik pozisyonlarına atanma kriterlerine ilişkin bir anlaşma taslağı imzaladılar. İmza töreni, Fas’ta yapılan ikinci tur görüşmelerin sona ermesinin ardından gerçekleşti. Salı günkü anlaşma, 17 Aralık 2015 tarihinde Fas’ta imzalanan Skhirat Anlaşması’nın 15. maddesinin uygulanmasına ilişkin. Bu Batı ve Doğu Libya yönetimleri arasındaki ilk anlaşma adımı. Ancak asi Doğu Libya’da ipleri elinde tutan darbeci general Hafter ve bu görüşmelerden memnun olduğu izlenimi vermedi.

Maddenin birinci paragrafında “Temsilciler Meclisi, aşağıdaki egemen pozisyonların liderlik pozisyonlarının işgalcileri üzerinde fikir birliğine varmak için Devlet Konseyi’ne […] danışır: Libya Merkez Bankası Başkanı, Devlet Denetleme Bürosu, İdari Kontrol Kurumu Başkanı, Yolsuzlukla Mücadele Kurumu Başkanı, Başkan ve üyeleri Yüksek Seçim Komisyonu, Yüksek Mahkeme Başkanı ve Başsavcı.” Maddenin ikinci fıkrasında ise atamalar için Temsilciler Meclisi’nin üçte ikisinin onayının gerekli olduğu belirtiliyor. Ülkede doğu ile batı arasındaki büyük bölünme nedeniyle, bu egemen kurumların çoğu, hepsi değilse de iki başlı bölünmüş halde.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.