islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3296
EURO
35,0509
ALTIN
2.281,73
BIST
8.994,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Azeri Siviller 10 Gündür Sığınaklarda Saklanıyor

Azeri Siviller 10 Gündür Sığınaklarda Saklanıyor

Mirat Haber Ajansı

Azerbaycan’ın orta batıdaki şehri Terter’de siviller, kendilerini Ermenistan’ın şiddetli roket saldırılarından korumak için 10 gündür sığınaklarda kalıyor. Bazı Terter sakinleri, saldırıların başladığı 27 Eylül’den bu yana barınaklarda yaşam mücadelesi veriyor. Diğerleri, çatışma bölgelerinden uzakta daha güvenli yerleşim alanlarına göç ettiler. Sığınma evlerinde ikamet edenlere, sığınma evlerinde kaldıkları sürece Azerbaycan hükümetinin tüm temel ihtiyaçlarını karşıladıkları konusunda güvence verildi. Terter, Ermenistan’ın ağır top atışlarıyla hedef aldığı sivil yerleşim yerlerinden biridir.

27 Eylül’de Ermeni güçlerinin Azerbaycan’ın sivil yerleşimlerini ve askeri mevzilerini hedef alarak can kayıplarına yol açmasıyla sınır çatışmaları çıktı. Ermenistan’ın sınır ihlalleri ve Dağlık Karabağ olarak da bilinen işgal altındaki Yukarı Karabağ’daki saldırıların ardından Azerbaycan parlamentosu bazı şehir ve bölgelerinde savaş durumu ilan etti. 28 Eylül’de Azerbaycan çatışmaların ortasında kısmi askeri seferberlik ilan etti. İki eski Sovyet ülkesi arasındaki ilişkiler, Ermeni ordusunun uluslararası alanda tanınan bir Azerbaycan toprağı olan Yukarı Karabağ’ı işgal ettiği 1991 yılından beri gergin. Azerbaycanlı yetkililer, Azerbaycan’da şu ana kadar Ermeni saldırılarında en az 27 sivilin öldüğünü ve 141 kişinin yaralandığını söylüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.