islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5242
EURO
34,8415
ALTIN
2.487,80
BIST
9.545,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

Limonun Kullanış Alanlarına İnanamayacaksınız!

Limonun Kullanış Alanlarına İnanamayacaksınız!

Limon içi ayrı dışı ayrı faydalı besinlerin başında geliyor. Bağışıklığı güçlendirdiği, C vitamini deposu olduğu, zayıflattığı ve enfeksiyonlara karşı koruyucu olan limonu bu şekilde kullanmayı muhtemelen daha önce hiç duymadınız. Bir limon ve biraz deniz tuzu ile topuklarınıza masaj yaparsanız olacaklara inanamayacaksınız.

Limon faydaları saymakla bitmeyen besinlerin başında geliyor. Şifalı bir meyve olan limon aynı zamanda C vitamini deposudur. Limonla yapılacak şeylerin başında suyunu sıkıp içmek gelse de, şimdi size inanılmaz bir faydasını açıklayacağız. Özellikle soğuk havalarda hastalıklara karşı en büyük koruyucunuz olacak. Limonun sağlık problemlerini de çok iyi geldiği bilinen bir gerçek.

C VİTAMİNİ DEPOSU LİMON 
Çoğu zaman doğal bir ilaç olarak tüketilen limon, en önemli besinlerden biri olarak kabul ediliyor. C vitamini deposu olan limonun en büyük faydası ise grip sırasında topuk ve ayak altına sürülerek kullanıldığında ortaya çıkıyor. Peki ayak altına limon sürmenin faydaları nelerdir?

AYAK ALTINA LİMON SÜRMENİN FAYDALARI 
Güçlü bir bağışıklık sistemi, kişilerin çeşitli hastalıklara yakalanmasına engel olur. Peki bağışıklık sisteminizi ayağınıza limon sürerek güçlendireceğinizi biliyor muydunuz? Topuk ve ayakların emiş gücü yüksek olduğu için bu bölgelere sürdüğümüz maddeler hızlı bir şekilde bedenimize yayılır. Limonu ayak altına sürmek, gribal enfeksiyon, soğuk algınlığı ve öksürük başta olmak üzere birçok sağlık problemine iyi gelir.

NASIL UYGULANIR? 
Ortadan ikiye böldüğünüz limonun üzerine bir miktar kaya tuzu veya deniz tuzu dökün. Daha sonra tuzlanmış limonu, topuk kısmından başlayarak ayağınızın her yerine dairesel hareketlerle sürün.

LİMON GRİBE İYİ GELİR Mİ? 
Bolca C vitamini içeren limon, özellikle kış hastalıkları karşısında bünyeyi ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için tüketilmesi ideal bir ağaç meyvesidir. Akciğerleri ve boğazları yumuşatma etkisine sahip olan limon, öksürüğe de iyi gelir. Gribe karşı da oldukça etkili olan limonun, hem grip olmadan önce hem de grip olduktan sonra mutlaka tüketilmesi önerilir. Eğer gripseniz limonu, sıcak su ve bal ile veya bitkisel çaylar ile birlikte tüketebilirseniz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.