islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3190
EURO
35,0421
ALTIN
2.282,74
BIST
8.981,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Lübnan Başbakanının Dönemi Başlamadan Bitti

Lübnan Başbakanının Dönemi Başlamadan Bitti

Mirat Haber Ajansı

Lübnan’ın meclis tarafından onaylanmamış Başbakanı Mustafa Edib, yeni bir hükümet kurmayı başaramadığı için istifa etti. Edib, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Aun ile Beyrut’taki Baabda Sarayı’nda yaptığı görüşmenin ardından televizyonda verdiği bir demeçte istifasını duyurdu. Kuzey Lübnan’daki Trablus (Trablusşam veya Tripoli) kentinden gelen 48 yaşındaki Edib’in hukuk ve siyaset bilimi alanında doktorası vardı. 2000 yılında, Temmuz 2013’te Almanya Büyükelçisi olarak atanana kadar dönemin Başbakanı Necib Mikati’nin danışmanı ve başbakanlık makam müdürü görevini üstlenmişti.

Edib, Beyrut’taki liman patlamasının ardından Diab istifa edince 31 Ağustos’ta selefinin istifası ardından yeni bir hükümet kurmakla görevlendirilmişti. Edib, hükümeti kurmak için meclis istişarelerinde 120 oydan 90’ını almasına karşın görüşmelerde başarılı olamamıştı. Lübnan’da Sünni Araplar, Şii Araplar, Katolik Maronitler, Ortodoks Rumlar, Ermeniler, Levantenler, Ortodoks Maronitler ve kalabalık bir Filistinli nüfus ile en son katılan Suriyeli mülteciler yaşıyor. Cumhurbaşkanı Katolik Maronit, Başbakan Sünni Arap, Meclis Başkanı Şii Arap olmak zorunda.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.