islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4905
EURO
34,9546
ALTIN
2.435,08
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Lübnan Cumhurbaşkanı, Başbakan Hariri’nin ülkeyi kurtarmak için hükümet kurmaktan aciz olduğunu söyledi

Lübnan Parlamento milletvekilleri, Cumhurbaşkanı Michel Aoun tarafından gönderilen bir mektubu görüşmek üzere Cuma günü bir tartışma oturumu planladılar.

Lübnan Cumhurbaşkanı, Başbakan Hariri’nin ülkeyi kurtarmak için hükümet kurmaktan aciz olduğunu söyledi
Mirat Haber Ajansı

Lübnan Parlamento milletvekilleri, Cumhurbaşkanı Michel Aoun tarafından gönderilen bir mektubu görüşmek üzere Cuma günü bir tartışma oturumu planladılar. Mektupta Aoun, Başbakan adayı Saad Hariri’nin ülkeyi mali krizden kurtarabilecek bir hükümet kuramayacağının açıkça ortaya çıktığını belirtti. Mektup, hükümeti kurmak için aylarca süren siyasi müzakerelerden sonra geldi. Parlamentoya sevk edildi ve daha sonra içeriğini tartışmak üzere bir tartışma oturumu planladı. Aoun, 18 Mayıs’ta, hükümetin kurulmasındaki gecikme ve bu çıkmazın istikrar üzerindeki olumsuz etkisi ve hükümetin tamamlanmasını engelleyen nedenler de dahil olmak üzere, Başkanı Nabih Berri aracılığıyla Parlamento’ya bir mektup gönderdi. Aoun, yasanın öngördüğü şekilde Genel Kurul önünde görüşme talebinde bulundu.

1 yıldır hükümet kurulamadı

Geçici hükümet, geçen yıl Ağustos ayında Beyrut Limanı’nda meydana gelen büyük patlamanın ardından istifasından bu yana Lübnan’daki devlet işlerini geçici olarak yönetiyor. Patlama, 2019’un sonlarından bu yana kargaşa içinde olan bir ekonomiyi kurtarma görevini daha da karmaşık hale getirdi. Temsilciler Meclisi, Başkan Aoun’un hükümetin kurulmasıyla ilgili başbakana yazdığı mektubu okumak için Cuma günü UNESCO Sarayı’nda Berri başkanlığında bir oturum düzenledi. Yeni bir hükümet, Hariri ve tüm parlamento bloklarını kurmaktan sorumlu. Oturumların Genel Müdürü Riad Ghannem mektubun içeriğini okumayı bitirdikten sonra Berri, konuyu Başkan Aoun ile görüşmek üzere Cumartesi günü saat 14: 00’e erteledi. Hariri, 22 Ekim 2020’de kabinesinin istifasını 10 Ağustos’ta sunan Hassan Diab hükümetinin yerine yeni bir hükümet kurmakla suçlandı. Yeni hükümet henüz kurulmadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.