islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Müslüman Alimler Birliği’nin İsrail’i boykot fetvası üzerine Facebook sayfayı sildi

Müslüman Alimler Birliği’nin İsrail’i boykot fetvası üzerine Facebook sayfayı sildi
Mirat Haber Ajansı

Uluslararası Müslüman Alimler Birliği (IUMS) sayfasının Facebook tarafından kaldırılmasını kınadı. IUMS yaptığı açıklamada, Facebook sayfasının kaldırılmasını Filistin davası gibi nedenleri desteklemesine bağladı. Uluslararası Müslüman Alimler Birliği’nin hakikatten yana tavrı ve Filistin uluslarının davalarına destek vermesi nedeniyle bugün Facebook sayfalarının kaldırıldığı haberine şaşırdıklarını belirttiler. Ayrıca, web sitelerini hacklemek için art arda girişimlerde bulunduklarını da bildirdiler. Açıklamada, Facebook yönetiminin bu küstah adımı atmasının nedeni olan gerçeği açıkça söylediği ve bunun da Filistin’de ve başka yerlerde milletlerinin haklı davalarını savunması olduğu vurgulandı.

Olay, birliğin Facebook sayfasında yer alan ve işgal altındaki tüm Arap topraklarından çekilinceye kadar İsrail işgalinin kapsamlı ve ekonomik bir boykot edilmesi gerektiği yönünde bir fetvanın yayınlanmasından sonra geldi. IUMS’un açıklaması, tüm Müslümanları ve dünyanın adil insanlarını, birliğin yanında ve yeni sayfasında yer almaya çağırdı. Takipçilerinden hakikatin yanında durmalarını, adaletsizlikleri ve zulmü savuşturmalarını ve susturulması amaçlanan, gerçeğin sesini korumalarını istediler.

İki milyon takipçisi vardı

Açıklamada, Facebook’taki önceki resmi sayfalarının üç milyondan fazla takipçisi olan en aktif sayfalardan biri olduğu da söz konusu. IUMS, dünyanın geri kalan topluluklarıyla barış içinde bir arada yaşama bağlamında meşru bir merkezi referans olmayı amaçlamakta. 2004 yılında Dublin’de kurulan popüler bir İslami kurum olan IUMS, Müslüman dünya ülkeleri, azınlıklar ve İslami gruplardan üyeler içeriyor ve bir genel kurul, bir mütevelli heyeti, bir yönetim ofisi, bir başkanlık ofisi ve bir genel sekreterlikten oluşmakta. Birliğin merkezi, örgütün Yürütme Kurulu tarafından verilen bir kararla 2011 yılında Katar’ın başkenti Doha’ya devredildi.

Diğer Dünya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/dunya/

Diğer Orta Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/orta-dogu/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.