islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5104
EURO
34,9876
ALTIN
2.436,44
BIST
9.804,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Lübnan Filistinlilerin Dolar Almasını Yasakladı

Lübnan Filistinlilerin Dolar Almasını Yasakladı

Mirat Haber Ajansı

Lübnan’daki Para Değiştiricileri Sendikası, Filistinlilerin ağırlığını oluşturduğu Lübnan vatandaşı olmayan kişilerin sübvansiyonlu dolar almasını yasakladı. Filistin teşkilatları, Lübnan’daki Para Değiştiricileri Sendikası’nın bu yeni düzeninin, Lübnan’daki Filistinli mültecileri hedef alan baskıcı kararlar dalgasının bir unusuru olduğundan yakındı. Hareket, üniversite ücretlerini ve yurt dışındaki Filistinli mültecilerin konutlarını etkiliyor. Aynı zamanda Filistinlileri kira ve hatta yiyecek ödemekten mahrum ediyor. Filistinli mültecilerin, düzenli işlemler ve uluslararası ve yerel yardım STK’ları aracılığıyla Lübnan pazarına yabancı para girişine katkıda bulunmaları nedeniyle kararı haksız bulduklarını belirttiler. Lübnan hükümetini, Filistinli mültecilere yönelik baskı ve ayrımcı politikayı durdurmak için derhal harekete geçmeye çağırdılar.

Lübnan bankaları, ülkenin 30 yıl içinde en kötü ekonomik ve finansal krizleriyle karşı karşıya kalması nedeniyle hızlı sermaye uçuşunu önlemek amacıyla Kasım 2019’dan bu yana yurtdışındaki tüm transferleri yasakladı. Yerel para birimi Lübnan lirası, Ekim ayından bu yana değerinin %80’inden fazlasını kaybetti. Şu anda yaklaşık 9.000 liraya 1 dolardan işlem görüyor. Lübnan’daki elektrik kesintileri gittikçe daha sık görülmekte, gıda fiyatları ve işsizlik de artmaktadır. Lübnan’da yüzbinlerce Filistinli vatandaşlık haklarına sahip olmadan yarım asırdır yaşamakta.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.