islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5633
EURO
34,9059
ALTIN
2.427,50
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Lübnan Suriyeli Mültecileri Sınır Dışı Ediyor

Lübnan Suriyeli Mültecileri Sınır Dışı Ediyor

Mirat Haber Ajansı

Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin Suriyeli mültecilerin ayrılma zamanının doğru olmadığına dair uyarısına rağmen bu mültecilerin vatanlarına dönmesi çağrısını yeniledi. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komisyonuna göre, Lübnan’da kayıtlı Suriyeli mülteci sayısı, bazılarının ülkelerine gönüllü olarak geri dönmesinin ardından 890.000’e düştü. Ancak Lübnanlılar, Suriyeli mülteci nüfusunun ciddi ekonomik güçlüklerle karşı karşıya olan ülkede, parasal sıkıntılar ve çeşitli sektörlerde yansımalar yaşandığına inanıyor.

Lübnan’ın anayasal olarak Hristiyan olması gereken Cumhurbaşkanı Mişel Aun, Lübnan’lı mültecilerin Suriye’de herhangi bir çatışmanın kalmadığı güvenli bölgelere geri dönmesi konusunda ısrar ettiğini söyledi. Suriye devletinin artık geri dönüşlerini memnuniyetle karşıladığını ve onlara gerekli destek ve bakımı sağlama sözü verdiğini söyledi. Aun, geri dönenlerin Lübnan’da uluslararası örgütlerin kayıtlarına dayanarak kötü muamele görmediğini iddia ediyor. Bu nedenle, Lübnan hükümeti geri dönüşleri için bir planı onayladı. Planın, özellikle Suriyeli mülteciler Lübnan’ın toplam nüfusunun üçte birini oluşturduğundan, insani yardımın siyasallaştırılmasını önlemeyi amaçladığı belirtildi. Cumhurbaşkanı, Lübnan halkının endişelerini ve Suriyeli mültecilerin haysiyetini ele alarak, Lübnan’ın kritik ekonomik, sosyal ve güvenlik durumundan geçtiği bu zamanda ulusal bir çözüm bulmaya ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.