islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
47,1637
EURO
54,0029
ALTIN
6.086,60
BIST
13.981,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
31°C
İstanbul
31°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
Pazartesi Açık
31°C
Salı Parçalı Bulutlu
32°C

Endonezya Cumhurbaşkanı,Türkiye Osmanlı İmparatorluğunun devamıdır

Endonezya Cumhurbaşkanı,Türkiye Osmanlı İmparatorluğunun devamıdır
A+
A-

Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo: “Türkiye, En Büyük Müslüman Medeniyettir”

Prabowo Subianto’dan Türkiye’ye Övgü

Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto, Türkiye’nin Endonezyalıların kalbinde özel bir yere sahip olduğunu belirterek, “Endonezyalılar için Türkiye en büyük Müslüman medeniyet.” dedi.

Resmi ziyaret kapsamında TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerine hitap eden Subianto, Türkiye-Endonezya diplomatik ilişkilerinin 75. yıl dönümü vesilesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Ankara’ya geldiğini ifade etti.

“Türkiye, Osmanlı Medeniyetinin Devamıdır”

Ankara’da bulunmaktan büyük onur duyduğunu dile getiren Prabowo Subianto, Türkiye’yi sadece bir dost ülke olarak değil, aynı zamanda “en iyi arkadaş ve kardeş” olarak gördüklerini belirtti. Subianto, “Burayı ve tarihini görmüş biri olarak söylemeliyim ki, Türkiye bizim için Osmanlı İmparatorluğu’nun ve Osmanlı medeniyetinin bir devamıdır. Biz, iki ülke arasındaki tarihi bağları asla unutmuyoruz.” dedi.

Osmanlı’nın, Batılı emperyalistlerin saldırısına uğrayan Endonezya’ya askeri danışmanlık ve silah desteği verdiğini hatırlatan Subianto, bu tarihi dayanışmanın iki ülke arasındaki ilişkilerin temelini oluşturduğunu vurguladı.

Gazze’deki Zulme Sessiz Kalan Ülkelere Tepki

Filistin meselesine de değinen Prabowo Subianto, Türkiye’nin mazlumları savunmadaki güçlü duruşunu takdir ettiklerini ifade etti. Subianto, “Büyük ülkeler, daha küçük ülkelere zulmediyor. Birçok devlet demokrasiden ve insan haklarından bahsederken, çocuklar ve anneler bombalanıyor. Gazzeliler ölürken bazı ülkeler sanki farkında değilmiş gibi davranıyor. Türkiye ise bu noktada çok güçlü bir duruş sergiliyor. Biz de Türkiye ile birlikte adalet ve doğruluk için yan yana durmak istiyoruz.” dedi.

Türk Tarihine Hayranlık

Türk tarihine büyük ilgi duyduğunu ve bu konuda kapsamlı çalışmalar yaptığını belirten Endonezya Cumhurbaşkanı, “Türk tarihi bana gerçekten ilham veriyor. Gençken kahramanım Mustafa Kemal Atatürk’tü. Fatih Sultan Mehmet de idollerim arasındaydı. Eğer Cakarta’daki makamıma ya da evime gelirseniz, Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelini görebilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

Prabowo Subianto’nun Türkiye ziyareti sürüyor.

AA

Mirat Haber – YouTube

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.