islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

LUDWİG’İN KİTABINI ESAS ALMAK, ATATÜRK’E ALENÎ HAKARETTİR

LUDWİG’İN KİTABINI ESAS ALMAK, ATATÜRK’E ALENÎ HAKARETTİR

29 Ekim 2018 tarihli Didem Arslan Yılmaz’ın yönettiği “Türkiye’nin Nabzı” programının konuğu 26. Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ idi. “Cumhuriyet’e giden yolda hangi kritik eşiklerden geçildi?” ana teması çerçevesinde Didem Arslan Yılmaz’ın “Devrimlerin tepeden inme, halka rağmen yapıldığı iddiasına ne diyorsunuz?” sorusuna İlker Başbuğ, programın 62 dakikasında şu cevabı vermiştir: “Atatürk, meclisi ve millî iradeyi önemsemiştir, hep kural ve yasalara bağlı kalmak istemiştir, ama bunun tek istisnası vardır: Saltanatın kaldırılması. Orada sert hareket etmiştir…”

“Atatürk dönemini nasıl ifade edersiniz, otoriter mi, demokratik mi?” sorusuna ise Başbuğ, “Otorite konusuna hiç girmeyelim” dedikten sonra Profesör Arnold Ludwig tarafından 2002 yılında kaleme alınan “King of The Mountain: The Nature of Political Leadership”(Dağın Kralı: Siyasi Liderliğin Tabiatı) kitabını seyircilere gösterilmesi dileği ile Didem Hanıma vererek, programın 47. dakikasında şunları söyledi: “Dönemin ne olduğunu ben söylersem, bunu Başbuğ dedi derler, ama bakın ben bunu bilimsel olarak ifade ediyorum. Bir Amerikalı sosyolojik profesör bilimsel olarak 20. yüzyılın bütün liderlerini analiz ediyor ve işin ilginç yönü bütün liderler arasında kriterler neticeleri açısından Atatürk birinci çıkacak. Yabancı gözüyle, yani bu kitabın yazarı Ludwig, Atatürk’ün dönemini nasıl isimlendiriyor? Demokrasiye Geçiş Dönemi.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.